Handige hapjes - healthy borrelnootjes klaar

Handige hapjes: Healthy borrelnootjes

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Zo wordt er aan het begin van het jaar vaak gedacht. Vanaf 1 januari wordt er weer gezond gegeten, meer gesport en minder alcohol gedronken. Helaas duren deze goede voornemens doorgaans niet zo lang. In deze week van het jaar schijnen de meeste goede voornemens te sneuvelen. Reden te meer dus, om nu extra je best te gaan doen! Wat ik zelf het moeilijkste vind als het gaat om gezond eten zijn de hartige snacks laten staan. ‘s Avonds heb ik toch vaak zin in iets hartigs. Ik maak dan graag deze healthy borrelnootjes, een prima alternatief voor de  minder gezonde nootjes maar dan een stuk beter voor de lijn!

Handige hapjes - healthy borrelnootjes wassen

Spoelen maar

Om deze nootjes te maken gebruik ik kikkererwten als basis. Ik neem kikkererwten uit een pot. Deze zitten al in vocht en hoef ik niet meer te weken. De droge kikkererwten moeten nog best een tijdje weken in water om er deze nootjes van te maken. Ik kies dus voor de gemakkelijke optie en haal een pot bij de supermarkt. De kikkererwten uit blik zijn overigens ook prima. Vanuit de pot giet ik de kikkererwten in een vergiet. Vervolgens spoel ik ze goed af met water.

Handige hapjes - healthy borrelnootjes mengen

Wat is jouw smaak?

Na het afspoelen stop ik de kikkererwten in een schaal om ze op smaak te brengen. Ik mix er eerst een beetje olijfolie door. Vervolgens roer ik er wat kruiden doorheen. Ik kies voor twee varianten: een met wat gemberpoeder en een beetje kurkuma en een mengsel van paprikapoeder en chiliflakes. Deze twee varianten houd ik gescheiden: ook het bakken doe ik apart. Je kunt natuurlijk de kruiden gebruiken die je zelf het lekkerste vindt. Met alleen zout smaken de kikkererwten al prima!

Handige hapjes - healthy borrelnootjes airfryer

Heel Holland bakt

Als je de kikkererwten op smaak hebt gebracht met de kruiden naar wens kun je ze afbakken. Ik gebruik hier de Airfryer voor. Deze verwarm ik voor op 150 graden. De het kikkererwtenmengsel gaat hier een klein kwartiertje in. Je kunt ze ook in de oven maken. Verwarm de oven dan voor op 200 graden en verspreid de kikkererwten over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet ze eerst een kwartier in de oven. Roer even door en schuif de bakplaat nog voor 10 minuten terug in de oven. Hierna zijn de erwten lekker knapperig! Even af laten koelen en klaar is je lekkere en gezonde snack… Ik ben benieuwd welk kruidenmengsel jij gaat gebruiken! Laat het gerust achter in de reacties…

Handige hapjes - healthy borrelnootjes klaar

Deel deze post via

Leave a Comment