DIY Macramehanger benodigdheden

Macramé je mee?

De dagen worden korter en het wordt buiten steeds kouder. Voor mij het ideale moment om weer meer te gaan fröbelen! Dit keer maak ik een macraméhanger. Heerlijk relaxed knopen, genieten hoor!

DIY Macramehanger benodigdheden

Wat heb je nodig?

Ik gebruik vier strengen garen van ongeveer drie meter lang, een kleine terracotta pot, wat kralen en een naald. Ik vind groen een fijne, rustgevende kleur. Hierom vind je deze ook veel terug in ons interieur. Je kunt natuurlijk iedere kleur garen pakken die je leuk vindt!

Ik pak alle garen in het midden samen zodat ik acht strengen van 1,5 meter heb. Op een centimeter of tien van de bovenkant leg ik een knoop zodat alle strengen bij elkaar blijven.

DIY Macramehanger stap 1 DIY Macramehanger stap 2 DIY Macramehanger stap 3

Knopen

Ik verdeel de acht strengen in vier setjes van twee. Om te beginnen rijg ik aan ieder setje draden vier knopen. Hiervoor gebruik ik de naald. Onderaan de vier kralen leg ik een dubbele knoop. Vervolgens neem ik de linkerdraad van een setje en knoop deze vast aan de rechterdraad van het setje links daarvan. Deze knoop maak ik ongeveer zes centimeter onder de kralen. Dit herhaal ik bij alle andere draden.

Voor de volgende vier knopen herhaal ik de voorgaande stap. Deze knopen maak ik echter 3 centimeter onder de vorige knoop. De volgende vier knopen maak ik weer op dezelfde wijze, nu 2 centimeter onder de vorige knoop. De laatste vier knopen maak ik weer 2 centimeter onder de vorige.

DIY Macramehanger stap 4

Afwerking

Het terracotta potje zet ik op zijn kop op tafel neer. Hier schuif ik het knoopwerk overheen. Een paar centimeter boven de onderkant van de pot leg ik een knoop. Als finishing touch beschilder ik de rand van de pot met witte driehoekjes. Als de verf gedroogd is hang ik de pot op: klaar is je eigen knoopwerk!

DIY Macramehanger eindresultaat

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment