stoere hapjes vaderdag - banner

Stoere hapjes voor Vaderdag

Aanstaande zondag is het alweer Vaderdag. Een leuk moment om papa even lekker in de watten te leggen. En hoe kan dat nu beter dan met heerlijke stoere hapjes voor Vaderdag? Ik weet zeker dat hij blij verrast zal zijn met zo’n heerlijke verrassing! Lees deze blog, haal alle ingrediënten in huis en duik gezellig met de kinderen de keuken in. Koken met kinderen is natuurlijk altijd een feest, helemaal als het voor je gedaan wordt! Papa zal hier extra van genieten…

moinkballs barbecue resultaat

Moinkballs

Hoewel het barbecuen bij ons echt de taak van papa is, kunnen wij natuurlijk ook wel een lekker barbecuegerecht maken voor papa! Deze moinkballs zijn wat mij betreft een echte aanrader. Moink is een combinatie van moooh en oink. De geluiden die respectievelijk koeien en varkens maken. Het is dan ook een combinatie van rundergehakt met spek, afgelakt met een heerlijk sausje… Hoe je ze maakt kun je hier vinden.

recept vlammetjes oven

Stoere hapjes voor Vaderdag: Vlammetjes

De echte stoere papa houdt natuurlijk wel van een beetje pittig eten. Vlammetjes zijn wat mij betreft de ideale pikante snack. Bovendien hoeven de vlammetjes uit dit recept helemaal niet in de frituur: je kunt ze gewoon in de oven of airfryer klaarmaken. Hierdoor is het een prima recept wat door de kinderen, met een beetje hulp, zelf gemaakt kan worden. Het recept voor deze heerlijke stoere vlammetjes uit de oven lees je hier.

italiaanse hapjes maken

Italiaanse knoopbroodjes

Als er een land is waar papa de primus inter pares is dan is het wel in Italië! Ok, misschien heb ik iets teveel maffiafilms gezien, maar Italiaans eten is altijd een goed idee wat mij betreft. Bovendien zijn deze hapjes erg gemakkelijk om te maken. Ideaal als je wat hapjes voor Vaderdag wil maken. Ze staan in no time op tafel en zijn erg lekker! Alleen het gebruik van de oven is handig om onder begeleiding te doen. Verder kunnen de kinderen de Italiaanse hapjes prima zelf maken. Lees hier het gemakkelijke recept.

Met een van bovenstaande stoere hapjes voor Vaderdag maak je ‘ons pap’ sowieso heel blij! Je kunt er natuurlijk ook een heerlijke borrelplank van maken, zodat je met zijn allen lekker kunt smullen.

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

stoere hapjes vaderdag - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment