Mevrouw Robben review ballerina ketting

Review: Maak je eigen ballerina ketting van Mevrouw Robben

Ken je Mevrouw Robben al? Ze is een creatieve docent op een middelbare school met haar eigen webshop. Omdat ze op haar werk door haar leerlingen wordt aangesproken met Mevrouw Robben heet haar webshop ook zo. Ze verkoopt er veel leuke gepersonaliseerde cadeaus. Zo kun je jouw eigen gezin laten maken van houten poppetjes. Je kunt er zelfs je huisdieren bij bestellen! Een uniek cadeau wat in ieder huis een ware eyecatcher is! Deze handgemaakte mini people zijn ook te verkrijgen als sleutelhanger. Voor de creatievelingen onder ons verkoopt Mevrouw Robben ook DIY-setjes. Superleuk om thuis aan de slag te gaan! Wat denk je van een creatief kinderfeestje? De kids lopen allemaal met een uniek, handgemaakt cadeau de deur uit. Wat zullen ze trots zijn op het resultaat!

Mevrouw Robben ballerina-ketting -benodigdheden

Ballerina ketting

Ik mag van Mevrouw Robben de ballerina ketting maken met de meiden. De dames zijn echte fröbelaars (ook als stiefmoeder kun je ze soms iets meegeven, haha) en hebben zin om aan de slag te gaan. Als ze de foto zien van het eindresultaat zijn ze direct enthousiast! Een eigen ketting maken, dat willen ze wel! Helemaal met zo’n mooie ballerina eraan.

In het pakket zit een gebruiksaanwijzing waarop stap voor stap uitgelegd staat hoe je de ballerina’s moet maken. Van elke stap is een foto gemaakt, waardoor het heel gemakkelijk zelf te maken is. Daarnaast zit er voor elke ballerina ketting een zakje in met daarin de spullen die je nodig hebt: een koord voor de ketting, wol voor de tutu van de ballerina en kralen voor het lijfje en de haren van de ballerina. De meiden kiezen zelf ieder hun favoriete kleur.

Mevrouw Robben ballerina-ketting - tutu maken1

Mevrouw Robben ballerina-ketting - tutu maken

 

De tutu maken

De rok van de ballerina, de tutu dus, is heel gemakkelijk te maken. Je rolt het garen uit het pakket om een vork heen. Dit doe je tot het garen op is. Voor de dames hier (4 & 6) maak ik zelf het begin. Ik zorg dat het uiteinde goed vast zit onder de stroken garen die er overheen zitten. Dan kunnen de meiden zelf verder aan de slag. Er wordt een heuse wedstrijd van gemaakt: wie is het eerste klaar met rollen? Een groot feest aan de knutseltafel! Als beide dames klaar zijn met rollen knoop ik het koord van de ketting tussen de middelste tanden van de vork. Ik trek het strak aan zodat de draden straks niet los zullen vallen. Dat zou zonde zijn! Vervolgens knip ik de zijkanten los: de tutu is nu duidelijk zichtbaar!

Mevrouw Robben ballerina-ketting - lijfje rijgen

Prima ballerina

De dames kiezen een haarkleur en ik zorg ervoor dat de beide poppetjes een kapsel en een gezicht hebben. Als de kids iets ouder zijn kunnen ze dat prima zelf, nu doe ik het nog even voor ze. Daarna kunnen de meiden gaan rijgen. Een gekleurde kraal vormt het lijfje. Daar bovenop komt het hoofdje van de ballerina. Vervolgens een chique platte kraal die het elastiekje voor moet stellen en er een feestelijk geheel van maakt. Als laatste nog een kleine kraal die als een knot bovenop komt te staan. En voilà: de ballerina is klaar! Ik leg nog even een schuifknoop zodat de ketting verstelbaar is. Ook hiervoor zit een stap-voor-stap uitleg bijgevoegd: ideaal! En dan kunnen de meiden gaan pronken met hun kettingen. Ze zijn supertrots op het eindresultaat. Ze vinden het leuk om een keer een ‘volwassen’ knutsel te maken in plaats van de echte kinderknutsels. Die houd ik in gedachten!

Mevrouw Robben review ballerina ketting - meiden

Wil je zelf ook zo’n leuke ballerina ketting maken thuis? Voor €2,50 bestel je via de site zelf een pakket om je eigen ballerina ketting te maken. Er zijn ook sets voor een kinderfeestje te koop. Je koopt dan 10 pakketjes voor €25,-. Hier krijg je bovendien een setje stiften bij. Een echte aanrader om in de vakantie te knutselen of als creatieve activiteit voor een kinderfeestje!

Mevrouw Robben review ballerina ketting

Deel deze post via

Leave a Comment