paasbrunch kinderen - banner

Paasbrunch met kinderen

Pasen, het begint een beetje een tweede Kerst te worden. Ook deze dagen wordt er veel gegeten en is samen zijn met de familie belangrijk. Uiteraard binnen de maatregelen die voor nu gelden. Ook met het gezin kun je prima een gezellig paasweekend hebben. Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een lekker uitgebreide paasbrunch. Fantastisch om de dag al feestelijk te beginnen! Hoe maak je van de paasbrunch met kinderen een succes? Ik geef je wat tips!

Uitnodigingen versturen

Ook al ben je alleen met het gezin, uitnodigingen maken is altijd leuk! Laat de kinderen zelf een uitnodiging tekenen: knip een eivorm uit gekleurd papier en laat ze hier hun fantasie op loslaten. Op de achterkant kun je de uitnodiging schrijven. De dag voor Pasen kunnen de kids dan hun uitnodiging aan de rest van het gezin uitdelen en dan kan de voorpret beginnen!

Knutselen pasen paasei emmer

Knutselen voor Pasen

Niets zo leuk als mooie paasversiering bij de paasbrunch. Weet je dat de kinderen dit ook prima zelf kunnen maken? Met een eierdoos kunnen deze toffe paashangers al gemaakt worden. En voor het zoeken naar de eieren is het natuurlijk wel gemakkelijk als de eieren ergens in bewaard kunnen worden. Deze fantastische paasei-emmers zijn dan leuk om te gebruiken.

Samen hapjes maken

Bij Pasen hoort ook lekker eten! Niets zo leuk als samen met de kinderen de keuken in te duiken om lekkere hapjes te maken. Haal de Allerhande, de Boodschappen of andere gratis magazines van de supermarkt in huis om uit te zoeken wat je gaat maken. Doe de boodschappen en ga vervolgens samen met de kinderen de keuken in om de hapjes te bereiden. Wat denk je bijvoorbeeld van deze lekkere hapjes?

monkeyplatter tip monkeyplatter pasen

Monkeyplatter voor Pasen

Zijn jouw kids niet zo van het uitgebreid tafelen? Wil je zelf wel genieten van een lekkere rustige paasbrunch? Maak dan eens een monkeyplatter voor de kinderen. Onder andere bij de HEMA zijn leuke paaseitjes te koop. Deze kun je vullen met van alles en nog wat. Van druiven tot een eitje en van boterhammen tot een paar paaseitjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een monkeyplatter serveren. Met een leuke kleurplaat in paasthema erbij kunnen de kids lekker snoepen en kleuren en dan kun jij ook rustig eten, hihi. Twee vliegen in een klap!

Tafel dekken voor de paasbrunch

Eten is natuurlijk veel leuker en lekkerder aan een mooi gedekte tafel. Print leuke placemats uit die passen bij Pasen en laat de kinderen deze mooi inkleuren. Laat de kids mooie servetten uitkiezen en leg deze op je bord. Als je wat oudere kinderen hebt kun je ze de servetten in mooie vormpjes laten vouwen. Van een wc-rolletje wat je doormidden knipt kunnen de kinderen met verf of papier een mooi eierdopje maken. Wat verse bloemen op tafel, een bakje met paaseitjes erbij en de paastafel is helemaal compleet!

Dat wordt genieten! Helemaal leuk om te zien hoe trots de kinderen zullen zijn als ze zelf zoveel gedaan hebben om deze leuke brunch op tafel te krijgen.

Fijne paasdagen!

Wil je deze tips onthouden of delen met anderen op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding om te pinnen.

paasbrunch kinderen - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment