origineel kraamcadeau zelf maken sushi

Origineel kraamcadeau zelf maken: luier sushi

Ken jij iemand die onlangs moeder is geworden? Wat kan het soms moeilijk zijn om een origineel kraamcadeau te bedenken. Ik vind het altijd erg leuk om een kraamcadeau zelf te maken. Om heel eerlijk te zijn heb ik de luiertaarten inmiddels wel een beetje gehad. Leuk hoor, maar erg origineel is het inmiddels niet meer. De moeder waar ik dit kraamcadeau voor maak is dol op sushi. Hoe leuk is het dan om een sushicadeau te maken? Wil jij een origineel kraamcadeau zelf maken en zijn de ouders gek op sushi? Dan is deze luiersushi het ideale cadeau!

sushirol 1

sushirol 2

sushirol 3

Heel veel luiers

Voor het maken van deze toffe DIY haal ik om te beginnen heel veel luiers in huis. Niet de allerkleinste maat, want dan moeten de kersverse ouders meteen alles uit elkaar halen willen ze nog iets aan de luiers hebben. Naast de luiers koop ik verschillende leuke cadeautjes. Dit varieert van wat flessen Zwitsal (die komen altijd van pas), tot knuffels en kleren. Ik begin met het maken van een paar sushirolls. Ik rol een rompertje om een fles Zwitsal heen en zet deze vast met een paar elastiekjes. Vervolgens doe ik hier de luiers omheen. Dit doe ik door de eerste luier met een elastiek om de rest van de sushiroll heen te zetten. Vervolgens klem ik de overige luiers onder het elastiek vast. Ik ga net zolang door tot ik helemaal rond ben met de luiers. Hierna knip ik een stuk zwart crêpe-papier af en rol dit om de sushiroll heen. Nog even vastzetten met een paar paperclips en de eerste sushi is klaar! Dit ziet er toch fantastisch uit!? Ik herhaal dit tot ik een paar verschillende rollen heb.

nigiri sushi 1 nigiri sushi 2

Origineel kraamcadeau

Naast de sushirolls heb je natuurlijk ook nog de nigiri sushi. Deze is helemaal gemakkelijk om te maken! Ik leg een aantal luiers op elkaar en leg hier, in dit geval, een pakje baby lotiondoekjes bovenop. Het geheel maak ik met een elastiekje aan elkaar vast. Ook hier gaat wat zwart crêpe-papier omheen. Deze maak ik aan de onderkant vast met een paperclip. Als de cadeautjes en de luiers op zijn, en ik voldoende sushi heb verzameld pak ik een grote kartonnen plaat. Ook deze pak ik in met zwart papier. Het ziet er niet heel vrolijk uit, maar versterkt wel het sushi-idee! Van groen vliegerpapier maak ik de baran-vellen. Zo wordt het een mooi en kleurrijk geheel! Ik durf te wedden dat er maar weinig babies zijn die op deze leeftijd al sushi gehad hebben, hihi.

origineel kraamcadeau Sushi luier

Wil je dit idee voor een origineel kraamcadeau bewaren voor later? Bewaar het dan op een van je Pinterest borden!

origineel kraamcadeau Sushi luier pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment