Autoreis met kinderen: tips om het leuk te houden op de achterbank

Autoreis met kinderen: tips om het leuk te houden op de achterbank

19 juli 2019 0 Door foodfrobelfun

Het is nu vakantie en langzaamaan gaan er ook daadwerkelijk steeds meer mensen op vakantie. Ga jij ook lekker weg? Wij gaan een paar dagen naar Arcen toe, een kleine drie kwartier rijden vanaf ons. Prima te doen dus. Ga je zelf ook met de auto op vakantie en moet je iets langer rijden dan kan het nog wel eens vervelend worden op de achterbank. Kids die moe worden, zich vervelen en vervolgens ook elkaar gaan vervelen. Ik heb 3 tips voor je, zodat je het leuk kunt houden op de achterbank. Zo komt iedereen relaxed aan op de vakantiebestemming!

tips voor onderweg autovakantie - autobingo

1. Autobingo

Een echte ‘gouwe ouwe’ die ook zeker mee gaat als we naar Arcen gaan is de autobingo. Ik heb hiervoor een pillendoosje gehaald bij de Action. Deze bestaat uit 4 rijen van 7 kleine vakjes. In ieder vakje stop ik iets leuks of iets lekkers. Dit kan van alles zijn. Denk aan raamstickers om onderweg op de ramen te plakken, blokjes kaas, stukjes worst, een armbandje, een ringetje, een klein speeltje, stukjes popcorn…je kunt het zo gek niet bedenken: als het in de vakjes past kun je het er in doen. Let wel een beetje op met dingen die in de koelkast moeten. Als het erg warm is blijft dit niet lang goed in de auto. Als alle vakjes gevuld zijn plak ik stickers op de vakjes. Ik kies voor diverse voertuigen die je onderweg tegen kunt komen. Een blauwe auto, een vliegtuig (die kom je niet echt tegen, maar vliegt wel vaak over), een motor, ambulance etcetera. Kies voor een stickervel met diverse voertuigen en bedenk even wat je onderweg tegen kunt komen. Als je iets na heel lang rijden nog niet gezien hebt kun je het natuurlijk altijd nog bijstellen. Bijvoorbeeld: een ambulance mag ook een gele bus zijn…. laat je fantasie de vrije loop!

tips voor onderweg autovakantie - monkeyplatter voor onderweg

2. Monkeyplatter voor onderweg

Een monkeyplatter doet het altijd goed. Als ik thuis een schaal met groenten, fruit en andere hapjes op tafel zet met een paar leuke prikkers erin is deze in no time leeg. Voor onderweg is dit natuurlijk ook een goede oplossing. Ik gebruik hiervoor een bakje wat ze bij de Action verkopen voor schroeven en dergelijke. Zolang er geen gereedschap in gezeten heeft kan het prima gebruikt worden als bentobox. Ik gebruik wat vrolijke prikkers en stickers om een leuk gehele te maken. Een boterham in driehoekjes wordt spannend met een mier erbij. Tropische prikkers maken de druiven net wat lekkerder en met oogjesprikkers maak je alles leuk, dus ook deze wraps. Ga lekker los met alles wat je in huis hebt: zo kunnen de kids lekker smullen op de achterbank!

tips voor onderweg autovakantie - zoekfles

3. Zoekfles

Dit project vergt even wat meer voorbereiding, het zorgt met name bij kleinere kinderen wel voor veel vertier op de achterbank. Je kent wellicht de zoekplaatjes wel uit de vakantiedoeboeken. Daar staan verschillende dingen op die je op het plaatje moet zoeken en af moet strepen. Deze fles werkt net zo, hij spreekt alleen meer tot de verbeelding. Ik zorg dat ik twee lege flessen met een inhoud van een halve liter heb. Ik spoel ze goed uit en laat ze goed drogen. Vervolgens zoek ik een aantal kleine dingen in huis. Dit kan van alles zijn: van kralen tot knopen, van kleine poppetjes tot schelpjes. Ik heb in totaal 10 kleine dingen per fles verzameld. Vervolgens doe ik deze dingen met wat rijst (met behulp van een trechter) in de flessen. De dop lijm ik erop: je wil natuurlijk niet dat de hele achterbank vol ligt met rijst omdat de dop er per ongeluk vanaf gedraaid is… Ik versier de dop met washitape en klaar is de zoekfles. Geef ze aan de kids en vertel hoeveel voorwerpen er in de fles zitten: hier zijn ze wel even mee zoet!

Wat is jouw toptip voor onderweg? Laat het me weten!

Deel deze post via