halloween decoratie knutselen, zelf griezelige windlichten maken.

Halloween decoratie: griezelige windlichten knutselen

De dagen worden weer wat korter en het weer wordt minder. Dat betekent hier dat het tijd is om aan de Halloween decoratie te gaan denken. Aangezien zowel de meiden als ik het leuk vinden om te knutselen, gaan we het liefste zelf aan de slag. De afgelopen jaren heb ik al verschillende zelfgemaakte Halloween decoratie knutselprojecten met jullie gedeeld. Ook dit jaar zijn we volop aan de slag gegaan om gave dingen te maken. De meiden zouden het liefste een groot spookhuis van ons huis maken als het Halloween is, dus we hebben nog wat werk te verrichten denk ik zo…haha.

Potjes bewaren

Dit project deel ik niet voor niets al ruim voor Halloween met je. Het vergt namelijk enige voorbereiding. Ben maar niet bang: je hoeft er niet veel voor te doen hoor! Alleen even de lege potjes bewaren en schoonmaken als je ze niet meer nodig hebt. Met een paar lege glazen potjes als basis kun je supergave griezelige windlichten knutselen die het perfect zullen doen als decoratie voor Halloween. Hoe gaaf is het als de kinderen kunnen zeggen dat ze dit zelf gemaakt hebben?

Halloween decoratie knutselen

Om te beginnen maak ik de potjes goed schoon. Goed afdrogen en we kunnen beginnen! Met acrylverf schilderen we de potjes eerst in een basiskleur. Wij kiezen voor een groene Frankenstein, een wit spookje en een oranje pompoen. Als de basislaag gedroogd is maken we de gezichtjes af. Voor het spookjes gebruiken we zwarte verf om hem een gezichtje te geven. Hetzelfde geldt voor de pompoen. Voor Frankenstein gebruiken we een paar wiebeloogjes als basis. De rest van het gezicht schilderen we erop met zwarte verf. Even laten drogen, en klaar zijn de griezelige windlichten. De perfecte Halloween decoratie om de donkere dagen wat meer licht te geven!

Nog even afmaken met een kaarsje of een lampje en het is helemaal af! Een superleuk effect als het wat donkerder is!

Wil je dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt daar onderstaande foto voor gebruiken!

Deel deze post via

Leave a Comment