knutselen-knutseltips voor pasen paasei-emmers

Met kinderen knutselen voor Pasen

Pasen is een van de leukste feestdagen van het jaar. We vieren het begin van de lente, en dat is voor mij een teken dat het mooie weer eraan gaat komen. Eerlijk is eerlijk, ik ga toch een stuk beter op mooi weer dan op de donkere en regenachtige dagen. Ik vind het superleuk om samen met de kinderen knutselwerkjes te maken voor de paasdagen. Er zijn veel verschillende soorten paaldecoraties die je kunt maken met je kinderen. Ze zullen het zeker geweldig vinden om hun eigen creaties thuis terug te zien komen. In deze blog ga ik je wat leuke en eenvoudige knutselwerkjes laten zien die je met de kinderen kunt maken om Pasen extra speciaal te maken.

Leuke knutselwerkjes voor Pasen om met de kinderen te maken

  1. Paaseieren schilderen: paaseieren schilderen is een traditie die al generaties lang mee gaat. Het is een geweldige manier om samen met de kinderen te knutselen. Koop een doos witte eieren en kook er een aantal. De kinderen kunnen natuurlijk gaan schilderen met verf, maar kleurstof werkt ook heel goed om leuke kleuren en figuren op de eieren te krijgen. Laat hun creativiteit de vrije loop, en zet de kunstwerkjes op een mooie schaal op tafel. Het is ook heel leuk om de kinderen met Pasen hun zelfversierder eieren te laten zoeken. Of draai de rollen eens om, en laat de kinderen de eieren verstoppen en de volwassenen zoeken!
  2. Paashaas masker: Knutsel samen met je kinderen hun eigen paashaasmasker. Teken de contouren van een paashaashoofd op karton en snijd deze uit. Met een ovaal als gezicht en twee lange oren eraan ben je al klaar. Knip gaten uit op de plek waar de ogen van de kinderen zitten. Laat de kinderen vervolgens het gezicht, de oren en de snorharen van de paashaas versieren met kleurtjes, gekleurd papier, glitters en stickers. Maak met een perforator gaatjes in de zijkanten. Haal hier elastiekjes doorheen en voilà: de kinderen zijn klaar voor het paasfeest!

  3. Paasmandje knutselen: maak je eigen paasmandje om eieren in te verzamelen. Begin met het leeg eten van een kilobak kwark of yoghurt. Of regel dat dit voor jou gedaan wordt, haha. Met het recept voor eiwitrijke kwarkbollen gebruik je in ieder geval al wat kwark. En je hebt gelijk een lekker hapje voor de paasbrunch! Vervolgens maak je de bak goed schoon. Heb je een bakje zonder hengsel? Maak dan twee gaatjes in de zijkanten zodat je hier later een lint of touwtje doorheen kunt rijgen. Schuur het emmertje nog even licht op: zo pakt de verf nog beter. Hierna kunnen de kinderen lekker gaan knutselen! Met een kwast en acrylverf kunnen ze lekker los, om zo het mooiste paasmandje te maken! Versieren met glitters, gekleurd papier en wiebeloogjes kan natuurlijk ook. Met hun eigen versierde paasmandje wordt paaseieren zoeken natuurlijk nog leuker!

  4. Schattige paaskuikens: maak van pom poms een super schattig paaskuiken! Dit eenvoudige knutselwerkje kun je de kinderen zelf laten maken. Je hebt dan gelijk super leuke decoratie voor Pasen in huis. Voor het maken van de paaskuikens heb je gekleurde pom poms in verschillende maten nodig. Daarnaast ook wat papier om de voeten en vleugels van te maken en lijm. Laat de kinderen een grote pom pom kiezen als lijf, een wat kleinere als hoofdje en de kleinste als snavel. Lijm ze aan elkaar vast. Uit papier knippen ze de poten en de vleugels. Hierna kunnen deze op het lijfje gelijmd worden. Eventueel kun je wiebeloogjes gebruiken, dat geeft zo’n leuk effect! Als alles aan elkaar zit is het paaskuiken klaar! Makkelijke en goedkope zelfgemaakte decoratie voor Pasen zo! knutselen knutseltips pasen muts voor je paasei zelf maken
  5. Paaseimutsjes maken: zo krijgt je paasei het niet koud! Met een leeg wc-rolletje en wat wol kunnen de kinderen zelf een muts maken voor hun paaseieren. Dat ziet er zo vrolijk uit tijdens de paasbrunch! Ik heb eerder een blog geschreven, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je deze toffe knutsel voor Pasen kunt maken. Het resultaat is super vrolijk! En trotse kinderen aan de paasbrunch, want ze hebben deze zelf geknutseld!

Met deze simpele knutsels kunnen jij en de kinderen genieten van een fantastisch paasweekend. Ik vind het altijd heel erg leuk om gezellig met de meiden te gaan knutselen. Niet alleen zullen ze enorm trots zijn op hun creaties, ze zullen ook onvergetelijke herinneringen op doen. Dus verzamel de materialen, en ga aan de slag met deze leuke en creatieve ideeën. Gezellig met de kinderen knutselen voor Pasen!

Wil je de tips uit deze blog bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande foto daarvoor gebruiken.

5 tips voor leuke knutselwerkjes voor pasen om te knutselen met kinderen - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment