verras je moeder met een uniek en zelfgemaakt cadeau voor moederdag - banner normaal

Verras je moeder op Moederdag met een uniek, zelfgemaakt cadeau

Komend weekend is het alweer Moederdag. Hoe leuk is het dan, om je moeder te verrassen met een zelfgemaakt cadeau? Na een paar jaar Moederdag vieren, hebben de moeders echter genoeg zelfgemaakte cadeaus in huis staan waar ze niets meer mee doen. Het is dan dus fijn als het ook een praktisch cadeau is, wat ook nog vaak gebruikt gaat worden. Eerder deelde ik al een tip voor een zelfgemaakt  sieradenbakje om je moeder mee te verrassen. Dit keer heb ik een tip voor een leuk cadeau voor tijdens de borrel of de koffie. De kinderen kunnen zelf een etagere versieren, waar heerlijke hapjes op geserveerd kunnen worden. Of een paar lekkere bonbons voor bij de koffie. Hoe je jouw moeder op Moederdag met dit zelfgemaakte cadeau kunt verrassen, lees je in deze blog. Met een middagje knutselen ben je al bijna klaar, dus tijd is geen excuus om het niet te maken!

Uniek, zelfgemaakt cadeau voor Moederdag

Dit keer heb ik ervoor gekozen om een etagere cadeau te doen. Hiervoor heb ik bij de Action een houten etagere gekocht. Deze zullen ongetwijfeld bij meer winkels te koop zijn. Het is wel het meest praktisch als de basis van hout is, omdat dit gemakkelijk te bewerken is.

Naast de etagere gebruik ik kwasten, acrylverf en vernis in een spuitbus. Nadat ik de tafel heb bedekt met een tafelkleed, en de kinderen de kleuren verf die ze willen gebruiken hebben uitgekozen, kan het grote knutselen beginnen. In no time hebben de dames hun eigen unieke creatie voor hun moeder gemaakt. Nog even laten drogen, en dan kan het afwerken beginnen. Ik kies voor een vernis in een spuitbus, omdat dit gemakkelijk aan te brengen is. Tussen de lagen in laat ik het steeds weer goed drogen, en na een laag of 4 vind ik het wel mooi geweest. De kunstwerken zijn goed beschermd, en kunnen nu zelfs afgewassen worden na gebruik. Ben je toch bang dat het schilderwerk er vanaf zal gaan? Leg dan voor ieder gebruik een servetje op de etagere als je bang bent dat deze vies zal worden.

Moeder zal dit ongetwijfeld een fantastisch cadeau vinden! Een uniek en zelfgemaakt cadeau, wat ook nog eens praktisch is. De bonbons en hapjes zullen van deze etagere nog lekkerder smaken dan van iedere andere etagere. Ook leuk om de kinderen zelf koekjes te laten bakken of versieren, dat maakt het helemaal af! Gelijk een lekkere verwennerij voor het Moederdagontbijt.

Natuurlijk is dit cadeau niet alleen leuk om voor Moederdag te maken. Ook om een vriendin te verrassen is het erg leuk om deze etagere cadeau te doen! Eventueel kun je er wat zelfgebakken cupcakes op leggen, of geef tegelijkertijd een bon voor een heerlijke (homemade) high tea cadeau. Zo heb je zeker een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag of jubileum!

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat gaat heel makkelijk door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het logo te klikken!

verras je moeder met een uniek en zelfgemaakt cadeau voor moederdag - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment