gezonde traktatie voor halloween-2

Makkelijke Halloween traktatie

Hoewel er op mijn blog al veel verschillende Halloween traktaties staan, vind ik het ook leuk om nog een hele makkelijke Halloween traktatie met je te delen. Deze traktatie is echt in no time klaar, en nog gezond ook! De meiden hier krijgen dit geregeld mee naar school, als tienuurtje. Heel leuk om dat in de aanloop naar Halloween een paar keer te doen. Sowieso vind ik het leuk om de lunches in een thema mee te geven naar school. Eerder schreef ik al een blog over leuke lunchboxen voor Halloween. Neem er gerust eens een kijkje als je nog wat inspiratie nodig hebt! Sowieso leuk om eten te serveren in Halloween stijl. Als je kijkt bij het thema Halloween vind je allerlei leuke tips!

Gezonde trick or treat voor Halloween

Omdat de kinderen met Halloween vaak al voldoende snoepgoed krijgen als ze langs de deuren gaan vind ik een gezonde traktatie ook wel eens leuk om te geven. Maar ja, gewoon een appel of banaan neerleggen is ook weer zoiets. Daarom kies ik dit keer voor griezelige Halloween mandarijnen. Hiervoor neem ik gewone mandarijnen als basis. Rond deze tijd van het jaar vind ik ze altijd weer lekker worden. Zo vlak voor Sinterklaas smaken ze lekker zoet en zijn ze een stuk sappiger dan de rest van het jaar vind ik! Doordat er een schilletje om de mandarijnen heen zit is het bovendien ook een prima coronaproof traktatie.  Met watervaste stift teken ik gezichtjes op de mandarijnen. Zo maak ik er griezelige Jack-o-Lantern mandarijnen van. Je kunt de gezichtjes zo eng of schattig maken als je zelf wil, een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kinderen voor wie de traktatie is. Na het tekenen zijn de traktaties al helemaal klaar, ideaal!

Ik weet zeker dat de kinderen zullen smullen van deze mandarijnen! Wordt er bij jou in de wijk niet aan trick or treat gedaan met Halloween? Ook voor Sint Maarten of een leuke lunch voor op school is dit erg leuk natuurlijk!

gezonde traktatie voor halloween pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment