pompoensoep met geroosterde tomaat en gehaktpompoen - banner

Pompoensoep met tomaten en gehaktpompoentjes

Als er iets is wat bij de herfst hoort, dan vind ik dat pompoenen. Een verwarmend pompoensoep kan dan ook niet ontbreken tijdens een heerlijke herfstmaaltijd. Helemaal niet als deze soep ook nog eens extra spannend is gemaakt door er een spinnenweb in te doen! Het is echt zo makkelijk om te doen, en het geeft zo’n leuk effect! Bovendien maak je de soep helemaal af door er overheerlijke gehaktpompoentjes bij te serveren. Met deze mini-worstenbroodjes maak je er echt een maaltijdsoep van. Ik vind het heerlijk om, na een lange boswandeling, een lekkere soep op te warmen en daar heerlijk van te genieten met zijn allen. Deze soep is lekker zoet door de geroosterde pompoen en tomaat. Hierdoor valt hij bij zowel jong als oud zeker in de smaak! De gehaktpompoentjes die je erbij maakt zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook heel makkelijk om te maken. Echt een ideaal recept dus, voor een drukke zaterdagmiddag. Liever een pittigere twist aan je soep? Maak dan eens deze heerlijke gezonde pompoensoep met paprika! Ook erg lekker. Of maak ze gewoon allebei en kies jouw favoriet!

pompoensoep met geroosterde tomaat en gehaktpompoen

Pompoensoep met geroosterde tomaat en gehaktpompoentjes

Een heerlijke herfstige soep. Lekker zoet en een beetje Halloween....
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang diner, halloween, herfst, Soep

Equipment

  • oven
  • Staafmixer
  • Slagerstouw

Ingrediënten
  

  • 400 gram pompoen
  • 250 gram rijpe tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1/2 liter water
  • 1 bouillonblokje (groenten of kip)
  • 1/2 rol pizzadeeg
  • 200 gram mager gehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 1 scheutje kookroom (light)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • chilivlokken
  • 1 scheut olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Was de tomaten en de pompoen.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
  • Vervolgens snijd je de tomaten en de pompoen in grove stukken.
  • Snijd de ui in vieren.
  • Verdeel de tomaten, pompoen en ui samen met de rozemarijn, tijm en teentjes knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt de verse kruiden eventueel ook vervangen door gedroogde kruiden.
  • Besprenkel de groenten en kruiden met olijfolie en strooi er een snuf peper en zout overheen.
  • Meng het geheel met je handen door elkaar.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in zo'n 40 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de gehaktpompoentjes.
  • Snijd het pizzadeeg in vierkanten.
  • Meng het gehakt met Italiaanse kruiden, chilivlokken, peper en zout naar smaak.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Vouw steeds wat gehakt om een stukje mozzarella heen.
  • Je hebt nu grote gehaktballen.
  • Vouw hier de stukken pizzadeeg omheen.
  • Maak met behulp van het slagerstouw de vlakken van de pompoen door dit er omheen te binden.
  • Leg de pompoenen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 15 - 20 minuten mee met de groenten in de oven. Doordat het deeg gaat rijzen krijg je echte mini-pompoenen!
  • Maak dan de bouillon door water aan de kook te brengen en hierin het bouillonblokje op te lossen.
  • Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven.
  • Haal ook de pompoenen eruit en verwijder het touw.
  • Haal de takjes van de kruiden af en de schillen van de knoflook.
  • Voeg de groenten toe aan de bouillon en pureer het geheel met de staafmixer. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de soep in een diep bord en giet de kookroom erin. Giet strepen: maak eerst een kruis en zet daar diagonaal een kruis doorheen. Door met een satéprikker de strepen aan elkaar te verbinden maak je er een spinnenweb van!
  • Serveer de soep met de gehaktpompoentjes.
  • Eet smakelijk!

Dit recept kun je overigens ook prima een dag van tevoren maken. De broodjes warm je dan nog vijf minuten op in een oven die je op 200 graden hebt voorverwarmd. De soep maak je even  goed warm in de pan en je kunt in no time genieten van een gezonde en heerlijke maaltijd. Wil je de gehaktpompoentjes liever vegetarisch maken? Kies er dan voor om kant en klare vegetarische balletjes als basis te gebruiken. Of wat denk je van een klein bolletje mozzarella in het hart van de pompoen met een beetje rode pesto er omheen? Echt een aanrader hoor! Ook heerlijk om lekker mee in de soep te soppen, hihi.

Wil je deze soep bewaren op een van je borden op Pinterest? Door over onderstaande afbeelding heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken kun je hem heel makkelijk op een van je borden pinnen! Leuk als je mij tagt als je dit recept gemaakt hebt. Ik ben op social media te vinden via @food_frobel_fun. Uiteraard deel ik jouw creatie dan ook weer!

pompoensoep met geroosterde tomaat en gehaktpompoen - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept