woningsdag koningsdag tips succes oranje

Maak van deze Koningsdag een te gekke Woningsdag!

Dat we aanstaande maandag allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, dat weten we…. Dat het aanstaande maandag Koningsdag is, dat weten we ook… Gelukkig zijn er genoeg creatieve mensen, en hebben we Koningsdag inmiddels omgedoopt tot Woningsdag. Thuis kunnen we natuurlijk ook prima de verjaardag van de koning vieren. Heb je even geen idee hoe je dit kunt doen? Ik geef je tips om van Woningsdag een groot succes te maken!

Knutselen koningsdag speldje voorkant

Maak je eigen accessoires voor Koningsdag

Wat is Koningsdag zonder oranje accessoires? Nu we toch thuis zijn kun je die accessoires natuurlijk net zo goed helemaal zelf maken. Met een paar strijkkralen en een speld kun je een leuke broche of haarspeld maken. Door een bloem aan een elastiek vast te maken met lijm kun je een prachtige oranje bloem in je haar doen. De eerste activiteit heb je al, superleuk om samen te maken tijdens Woningsdag!

oranje lunch

Oranje boven

Hoewel de Koningsspelen officieel al geweest zouden zijn, kun je tijdens Woningsdag natuurlijk ook prima leuke spelletjes spelen. Ik heb een heus spelschema en een echt certificaat van deelname gemaakt. Leuk om met de kids te doen, maar ook zeker een aanrader om gewoon samen de spellen te spelen: lachen gegarandeerd!

Daarnaast heb ik ook diverse leuke oranje hapjes en Woningsdaglunches omschreven. Zo wordt het gegarandeerd een topfeest thuis!

Snack koningsdag pizza - resultaat

Snack deze Woningsdagpizza

Aangezien we ‘s avonds natuurlijk gewoon moeten eten, is het erg leuk om ook aan het diner een oranje tintje te geven. Met deze oranje pizza heb je dat in no time gedaan. Lekker met zijn allen de keuken in om deze heerlijke pizza te bereiden zorgt ook nog eens voor een hele gezellige activiteit met zijn allen. Daarnaast kun je er zoveel oranje groenten op doen als je wil: je kunt het dus ook nog een stuk gezonder maken. Wel fijn nu we in deze tijd toch vaak iets sneller naar ongezondere snacks grijpen. Snoep een paar oranje paprika’s en wat wortels tijdens het voorbereiden van de pizza en je komt nog gemakkelijker aan je dagelijkse portie groenten.

Naast bovenstaande tips kun je natuurlijk ook jezelf helemaal in het oranje uitdossen. Rood-wit-blauwe schmink op je wangen, de Nederlandse vlag aan de gevel en om 16.00 natuurlijk met een oranje drankje het Wilhelmus meezingen en proosten op de koning. Lang zal hij leven in de gloria! En volgend jaar proosten we weer met zijn allen tijdens de Oranjefeesten…

 

Deel deze post via

Leave a Comment