koningsspelen voor thuis

Vier de Koningsspelen thuis!

Een van de feesten op school waar de meiden elk jaar toch wel naar uitkijken zijn de Koningsspelen. Sinds een paar jaar wordt er op de laatste dag voor de  meivakantie een sportdag georganiseerd op scholen door heel Nederland. Deze dag begint met een gezond ontbijt, gevolgd door een leuke dans waarna er diverse spellen gespeel gaan worden. Uiteraard zijn de kids daarbij helemaal gehuld in het oranje en is de school lekker oranje versierd! Doordat we nu niet naar school toe gaan in verband met de ontwikkelingen rondom het Corona-virus zullen de Koningsspelen dit jaar niet op school plaatsvinden. Je kunt ze echter ook prima thuis organiseren! Hoe leuk is dat…maak er met vriendjes en vriendinnetjes een soort competitie op afstand van en het wordt nog leuker!

ontbijt koningsdag

Koninklijk ontbijten 

Begin de Koningsspelen thuis eens met een koninklijk ontbijtje. Wat denk je van bolletjes met een kroontje van kokosbrood er omheen? Het broodje kun je beleggen met het favoriete broodbeleg van de kinderen! Superleuk en superlekker! Met wat oranje servetten, een beker jus d’orange en een lekker mandarijntje erbij wordt het een prinsheerlijk ontbijtje, dat weet ik zeker! Trek de kinderen een mooie oranje outfit aan, schmink de wangen van de kids rood-wit-blauw en ze zijn helemaal klaar om te gaan beginnen aan de Thuis Koningsspelen!

Koningsspelen thuis

Om te beginnen maak je natuurlijk samen vast een lekkere snack, voor als je honger hebt gekregen van de Koningsspelen. Dit kan bijvoorbeeld door van een komkommer, wortel en een satéprikker een mooie tulp. Zet de snack vast klaar zodat er direct aangevallen kan worden als de kleine prinsen en prinsessen honger hebben gekregen. Erna kun je gaan beginnen aan de Koningsspelen. Een deelnameformulier kun je via de volgende link downloaden:

Koningsspelen thuis

Er staan verschillende spellen in, waaronder spijkerpoepen, ballonnen hooghouden, snoep happen, lopen als een koning(in) en lakei spelen. Superleuk om thuis te doen met de kids. Door de score bij te houden zou je zelfs met een groepje kinderen een soort competitie kunnen houden: de winnaar krijgt een oranje tompoes thuisbezorgd bijvoorbeeld! Je kunt het spel natuurlijk ook prima zonder competitie spelen. Het is sowieso leuk om alle thuisdeelnemers een eigen oorkonde te geven. Deze kun je via de volgende link downloaden:

Certificaat van deelname Koningsspelen Thuis – Food Frobel Fun

oranje lunch

Koninklijk lunchen

Tussen de koningsspelen door kun je ook lekker koninklijk gaan lunchen samen. Dit kan bijvoorbeeld met heerlijke oranje muffins. Om 12 muffins te maken, snijd ik een ui, een paar champignons en een tomaat in kleine stukjes. Deze bak ik even in de pan tot de ui goed gefruit is. Ik vul vervolgens een muffintray met muffinvormpjes en vul deze met het groentemengsel. Daarna klop ik 6 eieren luchtig en giet dit over de groenten. Om er een oranje twist aan te geven, snijd ik nog een oranje paprika in stukjes en leg deze bovenop het ei. Een beetje kaas erover en 15 tot 20 minuten in een oven die voorverwarmd is op 200 graden en de muffins zijn klaar om opgegeten te worden! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een koninklijke pizza te maken. Het recept hiervoor kun je hier vinden.

Geniet van de Koningsspelen voor thuis!

Deel deze post via

Leave a Comment