gemakkelijke pinata verjaardagtaart maken

Maak je eigen pinata verjaardagstaart

Van een pinata heb je waarschijnlijk wel ooit gehoord. Een hol figuur van karton of papier maché met crêpepapier of andere vrolijke versiering. Bij een verjaardag wordt deze pinata opgehangen waarna de jarige er met een stok op mag slaan. De bedoeling is dan natuurlijk dat de pinata kapot gaat. Doordat hij gevuld is met snoepjes wordt de jarige overladen met snoepgoed als hij de pinata kapot slaat. Helemaal te leuk natuurlijk! Hoe gaaf is het om een taart te maken met eenzelfde effect? Nee, geen taart die je kapot moet slaan tot de snoepjes eruit vallen…dat zou zonde zijn! Een taart waar de snoepjes uitrollen als je hem aansnijdt. Wat een leuk effect geeft dat! Bovendien is het helemaal niet moeilijk om zo’n taart te maken.

red velvet pinata verjaardagstaart - ingredienten

Wat heb je nodig?

Om een verjaardagstaart te maken ga ik niet al te moeilijk doen. Ik koop gewoon een kant-en klare bakmix om de basis te maken. Dit keer kies ik voor een Verwen Red Velvet Cake van Dr. Oetker. Verder heb ik dan nog MonChou, eieren, slagroom, kwark met aardbeiensmaak, Smarties en discodip nodig. In plaats van de Smarties kun je ook andere lekkere kleine snoepjes gebruiken. Dit zijn namelijk de snoepjes die uit de taart komen rollen als je hem aansnijdt.

red velvet pinata verjaardagstaart - bakken

Bakken

Om de taart te bakken volg ik gewoon de aanwijzingen op de verpakking. Ik doe de mix, eieren en de slagroom in een kom en mix dit voorzichtig door elkaar. Het kan namelijk  nogal stuiven doordat de mix droog is. Als alles goed gemengd is mix ik nog een paar minuten op de hoogste stand. Ik vet een RVS-schaal van IKEA in met boter en giet hier de mix in. De schaal met mix zet ik in de oven. Op de heteluchtstand heb ik deze voorverwamd op 150 graden. na een klein uurtje is de taart klaar.

red velvet pinata verjaardagstaart - bekleden

Snijden en bekleden

Als de taart voldoende afgekoeld is snijd ik hem met behulp van een taartzaak in vier lagen. De onderste laag leg ik op een bord. Uit de middelste twee lagen steek ik een cirkel uit het midden. De onderste laag bekleed ik aan de randen met een mengsel van MonChou, de toppingmix en slagroom. Ik gebruik 100 gram MonChou, 150 gram slagroom en een zakje mix. Deze randen dienen als een soort dijkje. De aardbeienkwark giet ik hier namelijk tussenin. Doordat de MonChoumix aan de rand zit zal de kwark er dadelijk bij het bekleden niet doorheen lopen. Het midden van de taart houd ik vrij, hier smeer ik geen kwark of MonChoumix omdat hier dadelijk de snoepjes op komen. Vervolgens leg ik de tweede laag taart erop. Ook hierbij maak ik twee dijkjes die ik opvul met de kwark.

red velvet pinata verjaardagstaart - vullen

Bij de derde laag doe ik hetzelfde, waarna ik het midden van de taart opvul met de Smarties. Ook op de kwark strooi ik een paar Smarties. Dit geeft een extra leuk effect bij het aansnijden! Als de cirkel helemaal gevuld is met Smarties zet ik de bovenste laat op de taart. Deze smeer ik vervolgens af met de MonChoumix. red velvet pinata verjaardagstaart - afsmeren

Als laatste top ik het geheel af met de discodip. Dit ziet er echt superfeestelijk uit! Als de jarige is toegezongen en alle kaarsjes uitgeblazen zijn kan de taart aangesneden worden. Het gezicht van de jarige als de snoepjes eruit komen gevallen zal onbetaalbaar zijn!

red velvet pinata verjaardagstaart - resultaat

Deel deze post via

Leave a Comment