weekoverzicht bento lunch week 35

Weekoverzicht lunch week 35

Na zes weken vakantie is het nu weer tijd geworden om leuke lunches te maken! Iedere dag gaat er weer een lekkere en (meestal) gezonde bentobox mee naar school toe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er even in moest komen, haha. Nu is het tijd voor weer het eerste weekoverzicht van dit schooljaar. One down, 39 to go zullen we maar zeggen…

weekoverzicht lunch week 35 - maandag

Maandag

Vandaag lunch ik met een lekkere salade. Met wat linzen, sla, feta, komkommer, tomaat en augurk maak ik een lekkere, gezond een voedzame salade. Met frambozen en blauwe bessen maak ik heerlijke framberries. Zo lekker altijd! Wat noten en cranberry samen zorgen voor een lekker vieruurtje.

weekoverzicht lunch week 35 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gaat er een pannenkoek mee in de lunchbox. Ik gebruik hiervoor een kant-en-klare pannenkoek. Deze vul ik met een handje veldsla, een beetje surimisalade en wat krabvlees. Een heerlijke en voedzame lunch! Als tienuurtje neem ik wat cranberries en blauwe bessen los mee naar het werk. Het vieruurtje is een handje snoeptomaten.

weekoverzicht lunch week 35 - woensdag

Woensdag

Om weer even te wennen aan school gaat er vandaag een lieve lunch mee. Het brood steek ik uit met een hartjesuitsteker. Ze krijgt een grote en twee kleine hartjes mee. Door een snoeptomaatje schuin doormidden te snijden en deze om en om aan een cocktailprikker te rijgen maak ik ook hier hartjes van. Door en hoekje uit een aardbei te halen lijken ook dit net hartjes. Te lief toch gewoon?

weekoverzicht lunch week 35 - vrijdag

Donderdag

De oudste zit in groep 3 en leert dus al lezen en schrijven. Deze week zijn de letters I en K aan de beurt. Deze letters komen dan ook terug in de lunch. Uit een snee brood steek ik de letters zodat duidelijk het woord ‘ik’ zichtbaar is in de boterham. Uit plakjes komkommer  haal ik met een kleinere uitsteker de letters i en k. Daarnaast leg ik afwisselend rode en oranje snoeppaprika, dat ziet er net wat feestelijker uit dan gewoon een paprika in het bakje. Zo kan een leuke lunch toch heel erg gezond zijn!

weekoverzicht lunch week 35 - donderdag

 

Vrijdag

Mmm…risotto, ik houd ervan! Gisteren hebben we een gezonde zomerrisotto gegeten, erg lekker! Vandaag gaat er een beetje mee als lunch. Zonde om het overgebleven eten weg te gooien, dus daarom geef ik het mee als lunch. Ik kan het eventueel even opwarmen op het werk, al is het koud ook prima te eten. Een handjevol blauwe bessen dienen als tienuurtje vandaag. Bomvol anti-oxidanten en super gezond! Een paar tomaatjes zorgen voor wat extra vitaminen, al zitten er in de risotto natuurlijk ook al heel veel groenten.

Zo, dat was dan alweer het eerste weekoverzicht van dit schooljaar. De oudste zit inmiddels in groep 3, de jongste in groep 2… Wat vliegt de tijd toch hè! Ik zelf ben dit jaar mentor van een brugklas. Hartstikke leuk om de kids die nog maar net uit groep acht komen wegwijs te maken op de middelbare school. Hoe is jouw eerste week verlopen? Ook weer volop leuke lunches gemaakt? Of heb je nog een week vakantie, dat kan natuurlijk ook! In dat geval: geniet ervan! Fijne zondag nog…

Deel deze post via

Leave a Comment