totum donuts gips versieren

Donuts knutselen met Totum

Tja, de herfst is nu toch echt aangebroken. Het weer is wat minder, en we spenderen wat meer tijd binnen dan buiten. Ik vind het dan heerlijk om de knutselspullen erbij te pakken en lekker te gaan fröbelen met de meiden. De oudste vindt alles wat met knutselen te maken heeft erg leuk om te doen, terwijl de jongste het vooral leuk vind om te kleuren en te schilderen. Nu kunnen we natuurlijk niet iedere week koekjes gaan beschilderen, zoals je hier kunt lezen. Totum heeft hier een oplossing voor bedacht! Maak van gips je eigen donuts en ga die versieren. Ik vind het een topidee, dus we gaan gelijk aan de slag!

totum gips gieten pakket

Donuts knutselen

Het knutselpakket zelf ziet er al erg vrolijk uit. Een leuk kartonnen koffertje met vrolijk gekleurde donuts erop. Echt te leuk gewoon! In het koffertje zit een zakje droge gips, verf, een kwast, kraaltjes, glitters, lijm, een donutmal en een gebruiksaanwijzing.

gips gieten mal donut

We beginnen met het maken van het gips. Hierna gieten we dit in de mal. De kinderen kunnen hier prima bij helpen. Laat ze bijvoorbeeld de gips doorroeren en erna in zelf in de mal gieten. En dan is het wachten geblazen… Het gips moet namelijk nog even drogen.

Als het de donuts gedroogd zijn kunnen we ze uit de mal drukken. Er komen mooie, gladde donuts uit. De meiden geven de donuts eerst een basiskleur. Ze worden mooi bruin geschilderd, zodat het net lijkt alsof ze net gebakken zijn. Lekker hoor! Hierna worden de potjes met gekleurde verf open getrokken. Zoete kleuren fungeren als prachtige glazuurlagen op de mini-donuts. Uiteraard zit er ook een chocoladedonut tussen, dat is mijn favoriet!

donuts versieren totum

Met de kraaltjes worden mooie sprinkles op de donuts gedaan. Ten slotte worden de donuts afgemaakt door er met de glitters een soort suikerlaagje overheen te doen. Het effect is superleuk! In het knutselpakket zit ook nog een doosje waarin je de donuts cadeau zou kunnen doen. Dit ziet er ook super vrolijk uit: net alsof het net van de warme bakker komt. Deze gaan wij echter niet gebruiken: wij gaan van de donuts leuke hangers voor in de kerstboom maken! Haakjes eraan en ze zijn klaar… wat is er nu toffer dan zelfgemaakte kerstballen in de boom?

De knutselset is onder andere te verkrijgen bij Bol.com voor €12,99.

Wil je dit setje op je verlanglijstje zetten voor de decembermaand? Bewaar het dan op een van je Pinterest-borden!

donuts knutselen gips - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment