Hello Fresh - doos bezorgd

Wat vind ik van de Hello Fresh box?

Normaliter maak ik in het weekend een weekmenu voor de aankomende week. Ik plan dan ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes in voor 4 à 5 dagen in de week. Het komt namelijk nogal eens voor dat we iets overhouden en dat eten als lunch de volgende dag. Ook een onverwacht etentje komt wel eens voor: dan is het fijn als we niet al voor 7 dagen eten in de koelkast hebben liggen en een hoop weg moeten gooien.

Nu ontving ik een mail van Maaltijdbox met de vraag of ik een Hello Fresh box wil reviewen. Dat doe ik natuurlijk graag. Drie dagen niet nadenken over het avondeten en geen boodschappen hoeven doen: ideaal!

Aanmelden

Via de site van Maaltijdbox kun je verschillende maaltijdboxen met korting aanvragen. Dit varieert van een Marley Spoon tot een AllerHande box. Ik mag een Hello Fresh box uitkiezen voor drie dagen. Eerst maak ik via de site van Maaltijdbox een account aan bij Hello Fresh. Dit gaat heel gemakkelijk. Ik vul mijn gegevens in en het account is gemaakt. Vervolgens kan ik een box kiezen. Er zijn vier verschillende boxen: De Veggiebox met vegetarische gerechten, de Original Box met diverse (seizoens)gerechten, de Quick and  Easy box met eenvoudige gerechten die binnen 20/25 minuten op tafel staan en de Familybox met diverse gerechten voor het hele gezin. Ik ga voor de Familybox met voor 3 dagen maaltijden voor 4 personen. Ik kan uit 13 verschillende recepten kiezen. Er is veel keuze. Wel valt me op dat de meeste recepten best lang duren om klaar te maken. Je bent geen tijd meer kwijt aan het uitzoeken van een recept en het doen van de boodschappen, wel duurt het bereiden van de maaltijd ongeveer 50 minuten. Enkele recepten zijn in 20-25 minuten te bereiden, dit vind ik prettiger na een lange werkdag.

Hello Fresh - doos bezorgd

Bezorging

Als ik de box bevestig kan ik mijn bezorgdag uitkiezen. Ik kan uit diverse dagen en tijdspannes kiezen. Dit kun je bij de bezorging van een volgende box eventueel weer aanpassen mocht je werkrooster wijzigen of onregelmatig zijn.  Een paar dagen voor de bezorging krijg ik een smsje met de verwachtte bezorgtijd. Dit is woensdagavond rond rond 17.30. Op de dag zelf krijg ik een uur van tevoren een sms met de definitieve tijd. Keurig op tijd staat de bezorger aan de deur met een gigantische doos, haha. Er is ook een optie om instructies achter te laten voor het geval je toch niet thuis bent. Op de doos staan vervolgens weer instructies voor het geval de buren de box in ontvangst nemen: de producten moeten wel koel weggezet worden.

Hello Fresh receptenkaarten Wat zit er in de doos?

Als ik de doos open zie ik eerst een paar receptenkaartjes liggen. Dit zijn de kaarten die horen bij de recepten die ik heb uitgekozen. Als ik deze uit de doos haal zie ik drie grote papieren zakken in de doos staan. In elke zat zitten alle ingrediënten voor een gerecht bij elkaar. Ik schrijf op iedere zak welk gerecht erin zit en zet de zakken in de koelkast. Als ik de maaltijd ga bereiden hoef ik de zal alleen nog maar uit de koelkast te halen, het receptenkaartje erbij te pakken en de stappen van het kaartje te volgen.

Hello Fresh Burger

Maaltijden bereiden

Het bereiden van de maaltijden is heel gemakkelijk. Op de receptenkaartjes staat precies wat je moet doen om een gerecht te bereiden. Er zit weinig verpakkingsmateriaal bij, wat ook weer goed is voor het milieu. Wat ik wel jammer vind is dat heel veel recepten veel tijd nodig hebben om bereid te worden. Ik vind het best lang om na een werkdag nog 45/50 minuten in de keuken te staan. Als ik zelf recepten uitzoek kies ik toch voor gerechten die binnen een half uur op tafel staan. De ‘snelle gerechten’ waar ik deze week uit kon kiezen voldeden niet allemaal aan onze smaak. Een ander nadeel van de Hello Fresh boxen vind ik toch wel de prijs. De kosten van een Familybox voor 4 personen voor 3 dagen zijn ruim €60,-. Natuurlijk heb ik een kortingscode voor je en kun je via deze link bestellen met €25,- korting. Je kunt dan zelf een keer het gemak ervaren van deze box: gemakkelijk en lekker is het namelijk wel!

Op de website Maaltijdbutler.nl vind je een overzicht met nog veel meer maaltijdservices. Neem gerust eens een kijkje!

Hello Fresh Vis Hello Fresh Kip

 

Deel deze post via

Leave a Comment