low budget kersthanger knutselen banner

Low budget kersthanger knutselen

Het is natuurlijk superleuk om de kerstboom mooi te versieren. Gezellig met zijn allen rond de boom, om de beurt een mooie kerstbal of ornament erin hangen. Heel erg leuk! Nog leuker is het, om zelf een kersthanger te knutselen. Geen mooiere kerstversiering, dan zelfgemaakte kerstversiering! Heel leuk om met het hele gezin te gaan knutselen, zodat iedereen uiteindelijk zijn eigen kersthanger in de boom kan hangen. Groot voordeel is, dat je deze kersthanger heel low budget kunt knutselen. Je gebruikt namelijk materialen die je vaak al in huis hebt, of die niet veel kosten.

Zelf een kersthanger knutselen

Voor het maken van deze kersthanger heb je niet veel materiaal nodig. Met een stukje karton, wat garen en een lintje ben je er al! Karton hoef je niet speciaal in de winkel te kopen: je kunt hier ook gewoon een doos voor gebruiken waar je een stuk uit knipt. Duik dus even tussen het oud papier of neem een doosje mee uit de supermarkt en je kunt al aan de slag. Hier thuis heb ik altijd verschillende kleuren garen liggen. Mocht je dat niet hebben kun je eventueel een fervent breier of haker aan de jas trekken: je hebt niet zo heel vele nodig namelijk. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om linten te knippen uit een oud shirt: dan wordt het helemaal een low budget kersthanger om te knutselen!

Uit het karton knip ik de vorm die ik wil. Ik kies voor een candy cane, maar je kunt natuurlijk ook een kerstboom, kerstkrans of een andere mooie kerstvorm uit kiezen. Als eerste niet ik het lint aan de bovenkant van de vorm vast. Knopen is ook een optie, als je een klein en strak knoopje kunt leggen. Anders zie je de knoop namelijk zitten als de hanger klaar is en dat is zonde.

Om mijn zuurstok te bekleden begin ik met wit garen. Dit draai ik om de hele vorm heen. Het beginstukje kun je vast lijmen, ik kies ervoor om eerst een draadje plat op het karton te leggen, en het draad hier omheen te wikkelen: dan zit het ook goed vast. Als de hele vorm wit is, pak ik wat rood garen. Dit draai ik om een paar stukjes heen, zodat je de strepen in de candy cane krijgt. De uiteindes steek ik tussen de eerdere laagjes garen, en je ziet er niets meer van!

De hanger is nu al klaar om in de boom te hangen! Je ziet: deze low budget kersthanger knutselen is zo gedaan. Ideaal voor een loos uurtje op een regenachtige of winterse dag. Of om lekker mee aan de slag te gaan in de kerstvakantie.

Wil je deze kersthanger graag zelf knutselen, maar heb je nu even geen tijd? Bewaar deze blog dan op een van je borden op Pinterest. Dat gaat heel makkelijk door over onderstaande foto heen te scrollen en op het Pinterest-logo te klikken. Op deze site staan nog meer leuke tips, ook als je liever een andere kersthanger zelf wil maken.

Veel knutselplezier!

low budget kersthanger knutselen voor kerst - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment