kerstboom borrelplank voor kerst

Kerstboom borrelplank

Ieder jaar is het weer een uitdaging: wat zet ik dit jaar weer op tafel met kerst? Voor de kerstdagen gaan wij voor een lekker diner. Met kerstavond zetten we graag een lekkere borrelplank op tafel. Heerlijk de hele avond kerstfilms kijken samen, onder het genot van wat lekkere hapjes. Het is natuurlijk wel leuk als die hapjes ook een beetje in kerststijl zijn. Daarom kies ik ervoor om een borrelplank te maken, die er lekker kerstig uit ziet. Hoe kan dat nu beter, dan door de borrelplank in de vorm van een kerstboom te maken!? Groot voordeel is dat je hier niet iets extra’s voor in huis hoeft te halen: je kunt namelijk gewoon gebruik maken van een borrelplank die je al in huis hebt.

Borrelplank voor kerst

Met dit idee kun je natuurlijk alle kanten op. Voeg gewoon wat ingrediënten toe die jij graag wil serveren of die je toevallig in huis hebt liggen. Deze plank serveer je natuurlijk gezellig bij de kerstborrel. Thuis, met vrienden familie of met collega’s: een borrelplank kan natuurlijk altijd. De kinderen hier zijn er trouwens ook dol op. Zolang er maar voor iedereen iets lekkers op de plank ligt, komt het al gauw goed.

Ik neem een mooi ruime houten borrelplank als basis. Hierna begin ik onderaan de boom met het maken van de stam. Hier gebruik ik een dadel-vijgenbrood voor. Deze snijd ik in twee stukken, waardoor een halve cirkel ontstaat. Deze kan prima dienst doen als stam van de kerstboom. Je kunt er echter ook voor kiezen om hier een handje zoute sticks of wat toastjes te gebruiken: net wat je lekker vindt. Vervolgens maak ik de onderste takken van de boom met groene pestokaas. Zo lekker, en het ziet er gelijk uit als een kerstboom! Verder naar boven maak ik lagen van crackers, snoepgroenten en nog meer kaas. Je kunt hier natuurlijk alles neerleggen wat je lekker vindt: vers of gedroogd fruit, olijven, wat nootjes in een bakje…het kan allemaal! Zorg er wel voor dat de banen naar boven toe steeds smaller worden, zodat je een echte kerstboomvorm krijgt. Ik maak de boom nog af met wat sterren van vijgenbrood: heel lekker en het ziet er erg feestelijk uit.

Wat zet jij deze kerst op tafel?

Met behulp van onderstaande foto kun je dit bericht makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest.

kerstboom borrelplank - pinterest

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment