Leuke knutselwerkjes met als thema lente

Leuke knutselwerkjes met als thema lente

26 februari 2021 0 Door foodfrobelfun

Hoewel de echte lente nog even op zich laat wachten heeft het weer zich de afgelopen week van haar beste kant laten zien. Wat een lekker weer was het zeg! Echt genieten om in de zon te kunnen wandelen in je shirt in plaats van door de sneeuw te lopen met een dikke jas en shawl om… Hoe groot kan het contrast zijn!? Om eerlijk te zijn ben ik ook wel klaar voor de lente hoor! Ik vind het dan ook heerlijk om samen met de kinderen leuke knutselwerkjes te maken met de lente als thema. Zo komen we allemaal in de lentesfeer!

grashoofd maken resultaat

Maak je eigen grashoofd

Een leuk knutselwerkje wat zowel de kleuters als de wat grotere kinderen leuk vinden om te maken is een grashoofd. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een oude panty, elastiekjes, graszaad, zand en leuke decoratie voor de gezichtjes op het grashoofd. Als de hoofdjes klaar zijn is het een kwestie van water geven en wachten tot het gras gaat groeien. Superleuk om het resultaat te zien na een paar weken! Krijgt jouw grashoofd een coronacoupe of maak je er een mooi kapsel van? Klik hier om te lezen hoe je dit leuke knutselwerkje voor de lente maakt.

Mini moestuin maken knutselwerkje lente

Maak je eigen mini-moestuin

Zodra de eerste zonnige dagen achter de rug zijn begint het bij mij te kriebelen: ik krijg dan echt zin om in mijn moestuin aan de slag te gaan! Helaas moeten we hier nog even mee wachten, een mini-moestuin staat echter altijd leuk in huis. Zo kun je vast wat voorzagen voor als het straks naar buiten kan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld tuinkers te zaaien in de mini-moestuin. Dit ziet er leuk uit en het smaakt heerlijk op een boterham met kaas bijvoorbeeld. Even een snacktipje tussendoor, haha. De DIY voor dit knutselwerk kun je via deze link vinden. Ook dit kun je weer samen maken met de oudere kids, maar ook voor peuters en kleuters is het leuk om te doen.

knutselwerkje lente plantenbakje valentijn moederdag

Maak vrolijke plantenbakjes

Hoe leuk ziet dit eruit? Ik krijg zelf een echt lentegevoel van deze leuke zelfgemaakte plantenbakjes! Ideaal om in de vensterbank of op de salontafel te zetten. Bovendien is het erg leuk om te zien hoe de bollen langzaam heuse bloemen zullen worden. De kinderen hier vinden het een fantastisch gezicht en doen haast een wedstrijdje om wiens bloem het eerste uitkomt. Deze plantenbakjes zijn ook een erg leuk cadeau voor opa of oma die nu wel even wat meer kleur kunnen gebruiken nu ze minder visite mogen ontvangen. Of voor de juf omdat ze zo lief is voor de kids… Of gewoon in je thuiswerk kantoor natuurlijk! Want eerlijk is eerlijk: stiekem wil je deze lente knutselwerkjes van de kinderen gewoon zelf houden…

Wil je zelf thuis of op school graag aan de slag met een van deze knutselwerkjes met de lente als thema? Pin dit artikel dan op een van je borden op Pinterest, zo kun je het altijd gemakkelijk terugvinden!

knutselwerkjes lente - pinterest

Deel deze post via