moinkbals barbecue recept makkelijk

Makkelijke recepten voor de barbecue

Hoe meer de zon gaat schijnen, hoe vaker je het ruikt als je over straat loopt: de heerlijke geur van barbecue! Ik houd ervan. En niet in de minste plaats omdat vriendlief degene is die de barbecue aan steekt. Als de barbecue aan gaat hoef ik alleen maar voor de boodschappen te zorgen en heb ik verder een heel relaxte avond: ideaal! De afgelopen jaren hebben we gebruik gemaakt van een paar kleine ‘eitjes’, zoals we onze kamado bbq noemen. Vorig jaar hebben we de gok genomen en een grote kamado aangeschaft. En eerlijk is eerlijk: de aanschaf van onze Big Green Egg Large is echt de beste sinds jaren! In no time is hij op temperatuur, en het grote voordeel vind ik dat de temperatuur ook makkelijk te reguleren is. Dat zorgt ervoor dat we zowel low and slow kunnen bakken als snel even wat grillen. Zelfs pizza’s en flammkuchen worden geregeld gebakken op onze Green Egg! Nou ja, ik zeg wel steeds we, maar ik heb hier niet zoveel mee te maken natuurlijk. Wel mag ik de gerechten die vriendlief maakt allemaal opeten, en een paar van mijn favorieten heb ik voor je verzameld. Dus zoek je een makkelijk recept voor de barbecue, lees dan snel verder!

Moinkballs van de barbecue

Als je op zoek bent naar een lekker borrelhapje of een voorafje voor tijdens de barbecue vind ik moinkballs altijd een groot succes! Ze zijn makkelijk om te maken en erg lekker! Dit is nu echt zo’n gerecht waar je je vingers bij af likt als je het aan het eten bent. De naamgeving is al een leuke gespreksstarter tijdens de barbecue: ze heten zo vanwege de geluiden van een koe (moeh) en een varken (oink). Aangezien de balletjes bestaan uit rundergehakt en speklappen is dit een vrij logische naam, wel grappig vind ik zelf! Het makkelijke recept van deze moinkballs van de barbecue moet je zeker eens proberen. Succes gegarandeerd!

vegetarisch makkelijk recept barbecue

Vegetarisch gerecht van de barbecue

Ook voor de vegetariërs onder ons is een lekker en makkelijk recept voor de barbecue te bedenken! Ik vind bijvoorbeeld de Griekse gegrilde aubergineschotel altijd erg lekker. Van de zomer halen we weer aubergines uit de moestuin. Hoe leuk is het om deze direct thuis op de barbecue te leggen voor een lekkere en voedzame maaltijd!? Ik vind die grillstrepen op de groenten altijd zo’n mooi gezicht! Bovendien vind ik het echt heerlijk om de smaak van barbecue in mijn gerechten te proeven…

flammkuchen makkelijk recept barbecue

Makkelijk recept van de barbecue: Flammküchen

Een gerecht wat het vooral bij de kinderen altijd goed doet, is de flammküche. De meiden vinden het superleuk om mee te helpen met koken, en dat kan bij dit recept prima! Ze kunnen hun eigen flammküchen maken door er hun favoriete topping op te doen. Zelfs bij het maken van het deeg kunnen de kinderen al helpen. Je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken, zodat ze precies zo worden als jij lekker vindt! De perfecte snack vooraf, of een ideaal diner als je er een paar bakt per persoon. Het doet mij altijd een beetje aan de kerstmarkten denken, maar dan zonder het koude weer erbij…hihi.

zelf kruidenboter maken makkelijk recept barbecue

Lekker voor erbij: zelf kruidenboter maken

Het enige recept wat ik wel zelf maak als we gaan barbecuen is mijn heerlijke kruidenboter. Ik bedoel: wie doet zich voor het vlees op tafel komt niet ten goede aan de salades en het stokbrood met kruidenboter!? Deze boter is makkelijk om te maken, en weer eens wat anders dan anders. Hij is een beetje pittig, en zoet tegelijk. Voordeel van zelf maken vind ik dat je er zoveel (of zo weinig) knoflook in kunt doen als je zelf lekker vindt! Je hoeft er niet bij te zeggen dat je het recept van mij hebt hoor….

Nu heb je voor de eerstvolgende barbecue in ieder geval voldoende makkelijke recepten die je kunt gaan maken. Welk recept is bij jou altijd een succes?

Deel deze post via

Leave a Comment