8 tips voor leuke pluktuinen in Noord Brabant

8 tips voor leuke pluktuinen in Noord Brabant

30 augustus 2019 0 Door foodfrobelfun

Waar komen groenten en fruit vandaan? Hoe groeien appels? Allemaal vragen die de kids bezig houden. Helemaal als er op school wat aandacht aan besteed wordt zullen ze hier extra nieuwsgierig naar zijn. Sowieso vind ik het belangrijk om de kids bij te brengen dat de aardbeien niet in een plastic bakje in de supermarkt groeien. Qua aardbeien zijn we dan wel weer gezegend met een paar planten in de moestuin waardoor ze dat al in de gaten hebben gelukkig. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een moestuin, laat staan een tuin vol appelbomen. Hoe leuk is het dan om samen met de kids te gaan kijken hoe het fruit groeit? Sterker nog, om ook nog eens zelf te gaan plukken…? Gelukkig zijn er in Brabant diverse fruittuinen waar je zelf je fruit kunt plukken. Ik geef je 10 tips voor leuke pluktuinen in Noord Brabant.

kinderlunch buutvrij best

1. Buutvrij voor de hele pot – Best

Een heerlijke plek om te zijn, en voor mij echt om de hoek, is Buutvrij voor de hele pot in Best. Van 4-7 september 2019 kun je zelf appels plukken om er vervolgens heerlijke appelflappen van te bakken. Voor €5,- kun je appels plukken en krijg je 2 appelflappen. Aanmelden voor deze activiteit kan via deze link. Ga ook eens gezellig met de kids lunchen. Ze hebben er heerlijke lunchtasjes waar ze uit kunnen smullen!

2. Pluktuin Sprankenhof – Udenhout

Bij Pluktuin Sprankenhof in Udenhout kun je diverse fruit- en groentensoorten plukken. Benieuwd wat je kunt plukken? Klik dan op deze link om te zien wat je vandaag kunt plukken bij de Pluktuin. Naast de groenten en fruit kun je er, als je op tijd komt, ook heerlijke verse eitjes rapen. Helemaal te gek toch?

3. Aardbeienterras – Rijsbergen

Bij het aardbeienterras in Rijsbergen staan, zoals de naam al doet vermoeden, aardbeien centraal. De kinderen kunnen er zelf een bakje aardbeien plukken en ze kunnen zelfs hun eigen aardbeienplantje kopen. Zo kun je thuis genieten van de lekkerste aardbeien! En wat denk je van een high aardbei? Een high tea waarbij de aardbeien de hoofdrol spelen. Superleuk toch? Klik hier voor meer info.

aarbeien plukken pluktuin

4. Jan Janssen Fruitbedrijf – Budel

Ben je helemaal gek op blauwe bessen? Dan ben je bij Jan Janssen op het juiste adres. Neem je eigen emmertje mee en pluk tot deze tot de rand toe vol zit! Doordat je emmer van tevoren gewogen wordt betaal je alleen voor de geplukte bessen. Van half juli tot half september kun je hier de lekkerste bessen plukken. Buiten het seizoen worden er producten verkocht die gemaakt worden van de bessen. Denk eens aan een heerlijke jam bijvoorbeeld. Meer weten? Klik hier.

5. Philips Fruittuin – Eindhoven

Bij de Philips Fruittuinen in Eindhoven worden ieder jaar plukdagen georganiseerd. Op deze dagen mag je zelf je eigen appels plukken. Op Zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september 2019 en op Woensdag 4, 11 en 18 september 2019 van 13.00 uur tot 16.00 uur vinden in de Philips Fruittuin de Appelplukdagen plaats. Na een korte uitleg over hoe de oogst in zijn werk gaat mag je zelf gaan plukken. De toegang is gratis, je rekent alleen het geplukte fruit af. En als je er toch bent kun je ook gelijk even plaatsnemen op het heerlijke terras. Eet een lekkere pannenkoek terwijl de kids in de speeltuin spelen. Heerlijk genieten daar! Wil je meer weten? Check dan de website even. 

6. Pluktuin Op ‘t Erf – Heeswijk-Dinther

Bij pluktuin Op ‘t Erf in Heeswijk-Dinther kun je naast fruit ook je eigen bos bloemen plukken. Als dat geen feestje is weet ik het ook niet meer. Naast het plukken kun je ook hier genieten van een lekker drankje op het terras. Je kunt er zelfs een hoop streekproducten kopen in de winkel! De pluktuin en het terras zijn open vanaf het eerste weekend in juni tot en met het laatste weekend van september. woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. En op Zaterdag en Zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Voor meer info check je even de website.

fruittuin appels plukken

7. Ontwikkelboerderij De Laarhoeve – Diessen

In het Brabantse Diessen kan er ook naar hartelust geplukt worden. Bij ontwikkelboerderij De Laarhoeve kun je altijd terecht om je eigen bos bloemen of bakje fruit te plukken. Er staan op het terrein namelijk bakjes waar je het geld in kunt doen zodat je ook als er niemand aanwezig is je eigen fruit kunt plukken. Op de boerderij werken mensen met speciale talenten. Ze heten je overdag van harte welkom zodat je kunt zien hoe er gewerkt wordt. Wil je er zelf eens langs om fruit of bloemen te plukken? Op hun website vind je meer informatie.

8. De Walnoothoeve – Hoeven

De Walnoothoeve in Hoeven is een pluimveebedrijf waar ook veel klein houtfruit geteeld wordt. Zo zijn er frambozen, bramen, kruisbessen, rode bessen, druiven en nog veel meer. Deze mogen in het seizoen door geplukt worden. Verser kan niet, en het is ook nog leuk om te doen. Het seizoen loopt van ongeveer juni t/m september. Op de website kun je zien welk fruit er momenteel geplukt kan worden.

Heb je fruit geplukt en weet je niet wat je ervan kunt maken? Denk eens aan de gezonde snoepjes die je in deze blog terug kunt vinden. Supergezond en gemakkelijk om te maken.

Welke pluktuin is jouw favoriet?

 

 

 

Deel deze post via