kabouterpad boshuys best uitje kinderen

Leuk uitje met kids: Kabouterpad en Boshuys Best

Met zo’n zachte winter is het natuurlijk heerlijk om er gezellig  met het hele gezin op uit te gaan. Lekker buiten zijn, ik houd ervan! Helemaal als we erna met zijn allen weer lekker op kunnen warmen tot we rode wangen en rode oren hebben, haha. Een wandeling in het bos vind ik altijd een goed idee. In ieder seizoen ziet het bos er weer anders uit, sterker nog: soms verandert het zelfs wekelijks! Heerlijk om even lekker in de natuur te zijn. Hiervoor hoef ik gelukkig niet altijd ver van huis. In Best, waar ik woon, is een prima bos om lekker te gaan wandelen. Tegenwoordig is het er zelfs voor de kids extra aantrekkelijk gemaakt! Een prima uitje voor het hele gezin.

kabouterpad Son - uitje kinderen

Kabouterpad Son

Hoewel het voor mijn gevoel toch echt in Best ligt, heet dit het Kabouterpad Son & Breugel. Mij om het even waar het precies is: het is in de buurt en superleuk om met de kinderen te gaan wandelen. Je parkeert je auto of fiets bij het Boshuys in Best en vraagt daar vervolgens naar een boekje met de route voor het Kabouterpad. Voor €3,- huur je dan een boekje met een routebeschrijving en de opdrachten die bij de diverse kabouters horen. Al wandelend kom je namelijk diverse kabouters tegen. Iedere kabouter heeft zijn eigen persoonlijkheid. Bij iedere kabouter kun je weer leuke opdrachten doen. Deze opdrachten veranderen door het jaar heen, zodat je het pad vaker kunt lopen zonder dat het saai wordt. De kinderen maken er hier steeds een competitie van: wie vindt de kabouter het eerste!? Superleuk om dat enthousiasme te zien. Een boswandeling is zo niet saai, de kids genieten er echt van!

speelhoek boshuys best - uitje kinderen

Even lekker opwarmen

Na het wandelen is het heerlijk om even lekker op te warmen onder het genot van een kop lekkere warme chocolademelk. Als je bij het Boshuys je boekje weer inlevert ben je hiervoor gelijk op de juiste plek. Neem plaats in een van de gezellige zitjes of zoek een tafeltje uit om met zijn allen aan te gaan zitten. Terwijl jij wacht op je drankje kunnen de kinderen binnen lekker spelen. Vraag ook gerust een kleurplaat, voor als ze liever gezellig aan tafel blijven zitten. Naast een drankje ben je hier ook voor een lekker hapje eten op het juiste adres. Enig nadeel vind ik wel dat het soms wat lang kan duren voor er iemand aan je tafel komt, zolang de kids zich vermaken vind ik dat echter geen enkel probleem!

honden boshuys best - uitje kinderen

Buiten bij het Boshuys

Als het zonnetje er lekker door komt is het natuurlijk ook heerlijk om buiten te gaan zitten. Aan de viervoeters is gedacht door middel van een heuse bar voor honden. Ze kunnen hier iets drinken, en het personeel heeft altijd een lekker snoepje voor de honden bij de hand. Ook buiten kunnen de kinderen lekker spelen. Er staat een groot fort waar de kids hun fantasie lekker in kwijt kunnen. Daarnaast staan er ook diverse speeltoestellen: van een schommel tot een glijbaan, ze zijn hier van alle markten thuis. Kun jij lekker op het terras een speciaalbiertje drinken, terwijl de kids heerlijk kunnen ravotten! Ideaal toch?

Het adres van het Boshuys is: Sonseweg 39 in Best. Ze zijn vanaf 10.00 geopend.

speeltuin Boshuys best uitje kinderen

Deel deze post via

Leave a Comment