bakken voor valentijnsdag- banner

Bakken voor Valentijnsdag: liefdes croissantjes

Nog maar een paar dagen, en dan komt Cupido ons land weer overgevlogen om massaal te strooien met kersenbonbons, hartjessnoepjes, rozen en alle plastic meuk in de vorm van hartjes die we toch nooit gaan gebruiken. Maar goed, het gaat om het idee hè…haha. Met Valentijnsdag zetten we onze geliefden een beetje extra in het spreekwoordelijke zonnetje. Om heel eerlijk te zijn kun je mij met lekker eten al heel erg blij maken hoor, haha. Daarnaast word ik ook heel blij van in de keuken staan, dus dit recept is hoe dan ook een succes! Bovendien is het ook nog eens enorm gemakkelijk om te maken, waardoor je zelf op Valentijnsdag niet de hele ochtend hoeft te bakken maar ook lekker uit kunt slapen.

Valentijnsdag: bakken met liefde

Een beetje comfortfood is nooit weg. Zo af en toe vind ik het heerlijk om te genieten van een lekker ongezonde snack. En omdat Valentijnsdag toch een beetje een feestje is vind ik dit een prima excuus om eens even een heerlijke sinner op tafel te zetten. Lang in de keuken staan is nergens voor nodig: met een klein half uurtje, inclusief oventijd, staan deze schattige croissantjes op tafel en heb jij de tafel gedekt. Wat wil je nog meer? Kan de rest van het gezin na het eten de afwas doen om jou te bedanken voor je effort deze morgen, hihi. Zij hoeven niet te weten dat dit zo snel gemaakt is…ik zal niets verklappen!

De basis voor dit recept is een simpel blik croissantdeeg. Dit rol ik helemaal uit op een schoon aanrechtblad. De kartelrandjes en naden maak ik dicht. Ik ga er namelijk geen croissants van maken zoals de makers van dit deeg voor ogen hebben….hihi. Het deeg bestrijk ik met een paar eetlepels aardbeienjam. Dit smaakt niet alleen lekker, het kleurt ook nog eens lekker Valentijnsrood! Heb je geen zin in jam, dan kun je de croissants ook prima maken met chocoladepasta of boter met suiker en kaneel als vulling. Iets minder Valentijn, net zo lekker!

Na het besmeren rol ik de plak op. Dit doe ik door aan beide lange zijden te beginnen en naar het midden te rollen. Deze rol snijd ik vervolgens in plakjes. De onderkant knijp ik een klein beetje bij elkaar zodat het onderste puntje van het hartje ontstaat. Hierna leg ik alle hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Deze gaat voor 15 minuten in het midden van de oven. De oven heb ik op 180 graden voorverwarmd. Ik maak gebruik van een heteluchtoven, iedere oven is anders dus het kan zijn dat jouw croissantjes iets korter of langer in de oven moeten. Als ze mooi bruin kleuren zijn ze klaar om te serveren! Leg ze nog even op een mooie schaal, strooi de rozenblaadjes uit op tafel en roep de rest van het gezin aan tafel. Eet smakelijk!

Maak je liever een ander lekker recept, of wil je wat meer uitpakken met nog meer hapjes? Neem hier dan eens een kijkje.

Wil je deze hartjes zelf eens maken? Bewaar deze blog dan op een van je Pinterestborden!

bakken voor valentijn - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment