knutselen voor kerst. bestekhouder van vilt maken

Knutselen voor kerst: bestekhouder van vilt

Met de feestdagen wordt er, op het gebied van eten, altijd flink uitgepakt. De lekkerste gerechten komen op tafel, zowel tijdens de kerstbrunch als tijdens het kerstdiner. Het is dan natuurlijk ook heel leuk om de tafel mooi aan te kleden. Van een mooi tafelkleed tot chique glazen. Zo lijkt het net alsof je uit eten bent in je eigen huis. Dat is toch super leuk? Ik vind het ook heel leuk om de decoratie voor op tafel zelf te maken. Eerder heb ik al een blog gedeeld waarin ik uitleg geef hoe je gepersonaliseerde servetringen kunt maken. Dit keer heb ik een kerstige bestekhouder van vilt gemaakt. Leuk om te knutselen voor kerst, en het is heel makkelijk om te maken.

Bestekhouder knutselen voor kerst

Om deze bestekhouder te maken heb je alleen wat vilt, een goede schaar en een stanleymesje met snijmat nodig. Om te beginnen teken ik een leuke vorm op de stukken vilt. Ik kies voor een kerstboom vorm, maar andere leuke kerstvormen zijn ook prima natuurlijk. Denk dan aan een ster, sneeuwpop of een kerstmuts. Omdat ik de bestekhouder in de vorm van een kerstboom ga maken, kies ik voor groen vilt als basis. Hier knip ik vier kerstbomen uit. Ik doe dit door het vilt dubbel te vouwen en een halve boom uit te knippen. Als ik het vilt dan weer uitvouw heb ik een hele boom. Wel in de lengte dubbelvouwen dan natuurlijk, anders wordt het een gek gezicht…

In het midden van de kerstboom maak ik, met behulp van het stanleymesje, twee inkepingen. Hier kan ik dan straks mijn bestek doorheen schuiven. En dan ben ik al klaar met het knutselen van de bestekhouder voor kerst! Heb je voor een kerstmuts of sneeuwpop gekozen kun je deze eventueel nog versieren door uit andere kleuren vilt de details te knippen. Deze plak je vervolgens op de basisvorm.

Een ideaal project om te maken als je even een kwartiertje tijd over hebt: zo snel heb je dit namelijk gemaakt. Bovendien is het wel een heel leuk gezicht op de kersttafel! Ook samen met de kinderen is dit een leuk project om te knutselen. Het klusje met het mes zou ik dan wel even zelf doen, dat is toch wat veiliger.

Heb je alles voor kerst al klaar voor dit jaar? Bewaar het dan voor de volgende kerst op een van je borden op Pinterest. Met onderstaande foto gaat dat heel makkelijk!

knutselen voor kerst. Bestekhouder van vilt maken. - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment