borrelplank hapjes koningsdag oranje

Koningsdag: Oranje borrelplank

Oranje boven, oranje boven, leve de koning! Het is bijna Koningsdag. En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een lekkere oranje borrel thuis? Met deze te leuke oranje borrelplank wordt dat zeker een succes! Met wat gezonde en wat minder gezonde snacks heb je een prima uitgebalanceerd hapje op tafel staan zodat je lekker kunt snacken en ook nog wat vitaminen binnen krijgt. Een perfecte manier om Koningsdag thuis te vieren! Voor meer tips voor een leuke Koningsdag thuis kun je hier eens een kijkje nemen. Lees snel verder voor tips voor heerlijke snacks die prima op de oranje borrelplank passen.

hapjes koningsdag kroon gevuld ei

Koninklijke gevulde eieren

Gevulde eieren, hoe Nederlands wil je het hebben!? Deze snack past, met een paar kleine aanpassingen, prima op de borrelplank tijdens Koningsdag. Kook eerst de eieren hard. Vervolgens snijd je ze al zigzaggend in twee helften. Zo krijg je als het ware twee kroontjes. Het eigeel haal je er uit. Met een beetje mayonaise (of friteslijn of kwark voor een gezondere variant) maak je er een smeuïge vulling van. Meng er wat kerriepoeder, peper en zout door en je hebt een heerlijke vulling voor de eierkroontjes. Schep de vulling in de helften van het ei en je hebt een prachtige koninklijke snack voor op de oranje borrelplank!

hapjes koningsdag oranje wraps

Oranje wraprolletjes

Bij diverse supermarkten verkopen ze tegenwoordig oranje wraps. Hoe gemakkelijk wil je het hebben. Zonder er moeite voor te hoeven doen heb je jouw oranje snack al bijna klaar. Ik besmeer de wraps met roomkaas en beleg deze met zalm. Dat is ook een soort van oranje toch…haha. Vervolgens rol ik de wraps op en snijd ze in kleine stukjes. Met een paar rood-wit-blauwe vlaggetjes erin is het helemaal een groot oranje feest! Natuurlijk kun je ook voor een andere vulling kiezen, net wat je lekker vindt!

hapjes koningsdag pizza kroon

Oranje borrelplank met pizzakroontjes

Een van de bekende P’s die alle kids lekker vinden is toch wel de pizza! Met wat bladerdeeg, tomatensaus en oranje groenten maak je in no time een pizza die perfect past op een oranje borrelplank. Om het helemaal bij Koningsdag te laten passen kun je uit een plakje bladerdeeg leuke kroontjes snijden. Besmeer ieder kroontje met een beetje tomatensaus of ketchup en leg er wat oranje groenten bovenop. Ik heb hier voor oranje paprika gekozen. Een beetje Italiaanse kruiden maken het helemaal af. Na een 15/20 minuten in de oven op 180 graden zijn ze ready to eat!

Maak je oranje borrelplank af met oranje snoeptomaatjes, paprikachips, worteltjes, oranje paprika en wat nootjes met een oranje look… Dat wordt smullen deze Koningsdag!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding hiervoor.

hapjes koningsdag oranje borrelplank

Deel deze post via

Leave a Comment