kerstkoekjes bakken kerstboom - banner-3

Kerstkoekjes bakken voor in de kerstboom

Met de feestdagen in het vooruitzicht, en de kinderen die thuis zitten van school, is het leuk om eens de keuken in te duiken. Lekker bakken met zijn allen is niet alleen erg gezellig: het oppeuzelen is ook nog eens hartstikke leuk! Bovendien kunnen de kids stiekem een beetje oefenen met cijfers door mee te helpen met wegen bijvoorbeeld: twee vliegen in één klap! Deze koekjes kun je, als ze nog niet opgegeten zijn, in de boom hangen: eens kijken hoe lang het duurt voor ze opgegeten worden…haha.

Kerstkoekjes bakken

Voor dit recept gebruik ik 150 gram bruine basterdsuiker en 100 gram koude boter als basis. De boter snijd ik in kleine stukjes, waarna ik het geheel met een mixer door elkaar mix. Vervolgens zeef ik hier 175 gram bloem, een snufje gemberpoeder, een snufje zout en een snufje kaneel overheen. Als laatste voeg ik een eierdooier toe aan het geheel. Dit mix ik nog even kort maar krachtig door elkaar. Als het een egaal deeg is maak ik er een worst van. Deze rol ik in huishoudfolie en ik leg dit minimaal 30 minuten in de koelkast om goed op te stijven.

In de tussentijd warm ik de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Als ik het deeg uit de koelkast haal rol ik het uit tot een grote plak van 2-3 mm dik. Hier steek ik de koekjes uit. Met een rietje maak ik een gaatje in de koekjes zodat ik ze ook in de boom op kan hangen. De koekjes leg ik op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als de plaat vol ligt schuif ik deze in het midden van de oven. Na 12 minuten haal ik de koekjes eruit waarna ik ze even af laat koelen.

Als ze helemaal afgekoeld zijn decoreer ik de kersthangers met een decoratiestift van dr. Oetker. Een lintje door het gaatje en ze zijn klaar om in de boom gehangen te worden! Smakelijk kerstfeest!

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande foto.

 kerstkoekjes bakken kerstboom - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment