spelletjes kerst banner

Spelletjes voor Kerst – gratis printable

Het is alweer bijna Kerstmis! Hoewel het dit jaar weer een feest wordt met weinig gasten vind ik het altijd leuk om spelletjes te spelen tijdens Kerst. Een bordspel op zijn tijd is leuk, een avond vol grappige spelletjes vind ik ook een prima idee! Hierom heb ik een paar opdrachtkaarten gemaakt waar je gegarandeerd een avond plezier mee hebt. Ongeacht de grootte van je gezelschap kun je hier de nodige lol om beleven. Gegarandeerd dat je een leuke avond hebt met deze spelletjes voor Kerst!

Wat heb je nodig?

Voor de opdrachten heb ik leuke spelkaarten gemaakt. Je kunt in duo’s of kleine groepjes met het kerstspel meedoen. Het is fijn als je een aantal dingen vast klaar hebt gelegd. Zo heb je voor iedereen een kerstkransje of koekje nodig. Daarnaast gebruik je ook nog wat repen crêpe-papier. Als dat niet voorhanden is kun je er ook voor kiezen om een paar rollen wc-papier klaar te leggen. Je hebt trouwens sowieso 2 wc-rollen nodig voor een hilarisch spel…haha. Ook is het handig om een bekertje water klaar te zetten voor iedere speler. Een (school)bord met krijtje of een blad met pen heb je ook nodig, net als een blinddoek. Verder heb je vooral leuk gezelschap en een flinke dosis creativiteit en zelfspot nodig.

Spelletjes voor Kerst

Ok, ik geef toe: het zijn niet echt typische kerstspelletjes…. Wel heb ik de spelletjes in een ‘kerstig’ thema gegoten waardoor het toch een hoog Kerstmis-gehalte heeft. Prima activiteiten dus, om deze kerst te gaan doen. Het varieert van pictionary tot een kerstboom bouwen van spullen die je in huis hebt… Bovendien kun je er zelf natuurlijk voor kiezen om niet alle kaarten neer te leggen als je het niet zo ziet zitten om wat rommel in huis te hebben…;-). Ik heb 11 verschillende spelkaarten gemaakt, dus er is keuze genoeg! Je hoeft de kaartjes alleen nog maar uit te printen. En ook de spelletjes voor Kerst nog even downloaden natuurlijk, haha.

Wil je deze leuke spelkaarten bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

Deel deze post via

Leave a Comment