Kerstdiner met kinderen - kerstmanfruit

Kerstdiner op school: makkelijke hapjes

Hopelijk zijn de scholen dit jaar wel open voor de kerstvakantie en kunnen de kinderen genieten van een heerlijk kerstdiner op school! Een leuk en gezellig samenzijn waarbij er vaak lekkere hapjes op tafel staan die door de ouders gemaakt zijn. Hoe het er dit jaar precies uit gaat zien weet ik nog niet, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Hierom heb ik vast wat makkelijke hapjes op een rij gezet die je zou kunnen maken voor het kerstdiner op school. Mocht het nu doorgaan, kun jij makkelijk en snel een heerlijk hapje op tafel zetten. Scheelt jou een hoop stress en de kinderen kunnen lekker shinen met de hapjes die jij gemaakt hebt!

Gezond kerstdiner op school

Gezonde hapjes doen het bij mij altijd goed, haha. Wat denk je van deze heerlijke fruitspiesjes, helemaal in kerststijl? De mini-kerstmannetjes maak je door een druif, een aardbei en een mini-marshmallow aan een cocktailprikker te rijgen. De grotere kerstmannen zijn makkelijk te maken door een banaan in stukken te snijden en hier een aardbei en een mini-marshmallow op te prikken. Teken er met de decoratiestiften van dr. Oetker een leuk gezichtje op en hij is helemaal af! Denk er wel aan dat je er even bij zegt dat er een prikker in zit…het zou vervelend zijn als daar ongelukken mee gebeuren….

Kerstdiner op school - bladerdeeg kerstboom

Knakworstbomen als makkelijk hapje

Knakworsten zijn wat mij betreft altijd een prima idee… Het doet me ergens een beetje aan vroeger denken. En als ik nu hoor hoe verzot mijn vader op knakworsten is zit het misschien ook wel een beetje in de genen, haha. Met een blikje knakworsten en een pak bladerdeeg zet je in no time iets lekkers klaar voor het kerstdiner op school. Snijd uit een plakje bladerdeeg een kerstboom (dit gaat het gemakkelijkste met een uitsteker) en herhaal dit tot je bladerdeeg op is en je een even aantal kerstbomen hebt. Leg steeds op een kerstboom een knakworstje. Vervolgens leg je hier een tweede kerstboom van bladerdeeg bovenop. Even afstrijken met wat eigeel, een kwartiertje op 180 graden in de oven en je makkelijke hapje voor het kerstdiner op school is klaar! Je kunt natuurlijk ook vegetarische worstjes gebruiken zodat het een vegetarisch hapje wordt!

Kerstdiner op school - pretty pinguin

Gezonde pinguïns

Deze pinguïns zijn bij de oudste altijd een groot succes! Ze is namelijk een enorme fan van zwarte olijven en eet haar vingers bijna op bij het zien van deze hapjes. Mocht je nu niet zo’n olijvenfan thuis hebben zitten kun je deze ook vervangen door blauwe druiven. Begin voor dit hapje met het in plakjes snijden van een wortel. Uit ieder plakje snijd je een klein driehoekje. Bewaar dit, deze heb je straks nog nodig! In de wortel steek je een cocktailprikker. Hier prik je een klein bolletje mozzarella bovenop. Je snijdt een zwarte olijf of blauwe druif in de lengte doormidden. Het uitgesneden driehoekje van de wortel steek je in een hele olijf of druif. Leg de twee helften van de olijf of druif schuin op het mozzarellabolletje. Houd goed vast en rijg vervolgens de hele olijf of druif aan de prikker. Druk goed aan zodat de vleugels van de pinguïn goed vast komen te zitten. Klaar is je gezonde hapje voor het kerstdiner op school!

Kerstdiner op school - gezonde kerstkrans

Kerstkrans met groenten

Bij kerst horen kransjes toch? Deze gezonde kerstkrans is heel makkelijk te maken en ziet er superleuk uit! De basis is een krans van piepschuim, oasis of stro. Bekleed de krans met aluminiumfolie. Vervolgens prik je er met een cocktailprikker groenten en fruit aan tot de hele krans vol is. Hoe makkelijk wil je het hebben!?

Kerstdiner op school - worstenbroodjes kerstkrans

Kerstkrans bakken voor het kerstdiner op school

Ok, deze krans is iets minder gezond… Maar als Brabantse kan ik een kerstkrans van worstenbroodjes niet aan me voorbij laten gaan. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blik cocktailworstjes en een rol pizzadeeg. De worstjes rol ik allemaal in een stukje pizzadeeg. Deze mini-worstenbroodjes leg ik naast elkaar op een bakplaat in een cirkel zodat het een krans wordt. Vervolgens bak ik de krans zo’n 15 minuten op 180 graden en klaar is hij! Als dit geen succes is op het kerstdiner op school weet ik het ook niet meer!

Hopelijk heb je nu voldoende tips gehad om van het kerstdiner op school met makkelijke hapjes een succes te maken. Wat is jouw favoriete hapje?

Bewaar de tips op een van jouw borden op Pinterest, zodat je er ook de komende jaren nog iets aan hebt! Neem ook eens een kijkje bij deze kersthapjes voor school…dan heb je zeker genoeg inspiratie!

makkelijke hapjes kerst

Deel deze post via

Leave a Comment