weekoverzicht lunch week 9 - vrijdag

Weekoverzicht lunch week 9

Alaaf! Carnaval is nu echt begonnen! Deze week gaan er nog gezonde lunches mee naar school, tijdens carnaval schiet het gezond eten er nog wel eens bij in…oeps! Last minute nog even een carnavalsoutfit in elkaar geknutseld deze week: de oudste wilde toch liever ‘paardrij-juffrouw’ worden dan een outfit uit de verkleedkist te kiezen. Lang leve de zolder met knutselspullen! Maar goed, lunches dus…haha. Lees gezellig mee om te zien wat voor een lunches er deze week gemaakt zijn.

Weekoverzicht lunch week 9 - Maandag

Maandag

Vandaag neem ik als fruit een kiwi mee naar het werk. Altijd lekker om deze vitaminebommetjes te snoepen! Een mini-krentenbol en een broodje kaas eet ik tijdens de lunch. Als tussendoortjes neem ik vandaag een proteïnereep mee. Superlekker en aangezien ik op maandag sport zijn wat extra eiwitten nooit weg natuurlijk. De mini-kaasblokjes staan zo leuk in het treatvakje van de Yumbox, hihi. Deze gaan ook vandaag weer mee naar het werk.

Weekoverzicht lunch week 9 - Dinsdag

Dinsdag

Bij de Albert Heijn verkopen ze nu brood met wortel erin. Alleen de kleur al vind ik helemaal geweldig. Echt een knaloranje boterham, haha. Hij smaakt iets zoeter dan een gewone boterham, verder is het eigenlijk niet zo heel bijzonder. Wel een aanrader overigens. Qua structuur lijkt het een beetje op cake. Wie wil er nu geen cake als lunch!? Ik beleg het brood met grillworst. Als groenten neem ik komkommer mee. Aardbeien en blauwe bessen zorgen voor wat extra vitaminen.

Weekoverzicht lunch week 9 - Woensdag

Woensdag

Het weer is zo lekker vandaag, dat vraagt gewoon om een zomerse lunch! Vandaag heb ik niet superveel tijd om de lunchboxen voor te bereiden, hierom maak ik een simpele lunch wat vrolijker met een paar setjes prikkers. De blokjes kaas worden opgeleukt met een paar ijsjesprikkers. Hier krijg je toch spontaan zin van in een verkoelende snack? Een paar slippers in een broodje, het kan allemaal! De tomaten krijgen gezelschap van een gele ster. Ook een beetje zomers vanwege de kleur! Zo, en nu is er voldoende tijd over om een terrasje op te zoeken, hihi.

weekoverzicht lunch week 9 - donderdag

Donderdag

Vandaag ga ik voor een gemakkelijke en lekkere lunch. Ik haal een bak sushi in de supermarkt. Deze kan niet tippen aan de homemade variant, I know…deze variant is echter wel een stuk sneller klaar. Een paar frambozen vullen het treatvakje. Easypeasy, niet zo healthy, wel superlekker. En soms mag dat best toch?

weekoverzicht lunch week 9 - vrijdag

Vrijdag

De kids gaan in ‘s Hertogenbosch naar school toe. Een stad waar carnaval flink gevierd wordt! De hele school is al flink versierd in de kleuren van Oeteldonk, de naam die de stad gedurende carnaval draagt. Een kikker staat symbool voor het Oeteldonkse carnavalsfeest. Hierom krijgt de jongste vandaag een echte Oeteldonk-lunch mee naar school. Met een cocktailprikker teken ik een kikker op een banaan. In het begin zie je hier niets van, na verloop van tijd worden de lijntjes vanzelf bruin en verschijnt de tekening op de banaan: it’s a kind of magic!

Met een paar wiebeloogjes tover ik een mini-krentenbol om tot een kikker. Het broodje versier ik heel gemakkelijk met een kikkerprikker. Een paar ballonnen maken de tomaatjes tot één groot feest!

Komende week een weekje vakantie: geen lunches mee naar school toe dus. Geniet van een paar dagen vrij!

 

Deel deze post via

Leave a Comment