bedankje juf of meester zelf maken

Bedankje voor de juf: maak dit gemakkelijk zelf!

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden. Hier worden volgende week de deuren van de school dicht gedaan. De leerlingen en docenten gaan dan genieten van hun welverdiende vakantie. Hoewel het in de overige delen van Nederland nog iets langer duurt voor de vakantie begint is het natuurlijk altijd tijd om te denken aan een bedankje voor de juf of meester. Dit hebben ze natuurlijk wel verdiend  na een jaar lang klaar staan voor de kinderen! Wil je zelf een leuk bedankje voor de juf of meester maken? Dan ben je hier op de goede plek! Ik leg je uit hoe je gemakkelijk een superleuk pakketje kunt maken.

Bedankje juf meester benodigdheden

Even ontspannen

De juf of meester staat het hele jaar klaar voor de kids. Ze zorgen ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen in de klas, dat de kinderen op tijd gaan eten en buiten spelen, dat ze iets leren, sociale contacten op doen en ze zijn er  voor de kids als ze even niet zo lekker in hun vel zitten. Hoewel ze hier natuurlijk zelf voor gekozen hebben vergt het wel de nodige energie. Helemaal aan het einde van het schooljaar is die energie nog wel eens op. Hoe leuk is het dan als je van een van je leerlingen een heerlijk relaxpakketje krijgt? Extra leuk is het om dit niet helemaal op de laatste schooldag te geven. Als je het iets eerder geeft kan het dienst doen als een soort ‘survival-pakketje’ voor de laatste dagen van het schooljaar.

Ik koop voor dit pakketje ballonnen, meel, verwenthee, maskertjes (die zijn er ook voor mannen, dus de meesters kunnen gewoon meedoen!) en plastic hoesjes voor kaarten. De laatste gebruik ik vaak als verpakkingsmateriaal. Het ziet er leuk uit en je pakt er heel snel dingen mee in omdat er al een plakrand op zit. Ideaal. Verder heb ik een trechter en een schaar nodig.

Bedankje juf meester ballon vullen1

Stressbal

Waarom het een stressbal genoemd wordt, en geen anti-stressbal begrijp ik nog niet zo goed… Feit is dat het wel relaxed is om in deze dingen te knijpen op het moment dat je even wat spanning kwijt wilt. Een stressbal maak je heel gemakkelijk zelf. Ik gebruik hiervoor ballonnen en bloem. Eerst vul ik een leeg flesje met behulp van een trechter met wat bloem. Dan blaas ik de ballon op. Vervolgens draai ik hem even een beetje op zodat de lucht er niet gemakkelijk uit gaat. Het tuitje van de ballon schuif ik over de bovenkant van de fles heen. Hierna draai ik de fles om, houd ik de ballon goed vast en laat de ‘knoop’ eruit draaien. Even schudden en de ballon vult zich met bloem.

Bedankje juf meester ballon vullen

Hierna knip ik het tuitje van de ballon af. Van een tweede ballon knip ik ook het tuitje af. Deze ballon schuif ik over de gevulde ballon heen zodat het gat dicht is. Eventueel kun je voor de stevigheid nog een ballon er omheen doen.

De stressbal is nu klaar! Ik pak de envelophoesjes (geen idee hoe die dingen heten, gemakkelijk zijn ze wel) en doe hier een maskertje, een zakje thee en de stressbal in. Als de juf of meester hier niet blij van wordt weet ik het ook niet meer!

Bedankje juf meester zelf maken

Deel deze post via

Leave a Comment