gezonde hartige muffins Italiaans - banner

Gezonde hartige muffins, Italian style

Tja, soms heb je zin om te bakken en geen zin om ongezond te gaan snacken. Dan heb ik een uitkomst voor je! Maak deze gezonde, hartige muffins eens. Een ideaal recept voor als je snel en gemakkelijk iets lekkers op tafel wil zetten zonder direct flink te moeten zondigen. Je kunt er natuurlijk zelf iedere twist aan geven die je leuk vind, ik kies voor de Italiaanse variant dit keer. Want alles wat uit Italië komt is lekker toch? Haha. Even voor de die-hard Italian roodlovers: dit is geen echt Italiaans recept, ik heb er wat ingrediënten in gedaan die ik Italiaans vind…kleine disclaimer dus alvast, haha. Maar goed, ik ga lekker aan de bak.

Gezonde hartige muffins

Eerst zet ik alle ingrediënten voor de muffins klaar. Voor het maken van 6 muffins uit een standaardmuffinvorm heb ik 2 eieren, 30 ml water, 2 eetlepels pesto (ik gebruik zelf truffelpesto, te lekker!), 125 gram Hüttenkäse, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 80 gram zelfrijzend bakmeel, 6 minimozzarella bolletjes en 6 plakjes kipfilet. Voor een wat heftigere variant kun je de kipfilet ook vervangen door salami, daar worden de muffins echter ook iets minder ongezond van…

Als alles klaar staat begin ik met het loskloppen van de eieren met een garde. Hier roer ik het water, de Hüttenkäse, truffelpesto en Italiaanse kruiden doorheen. Vervolgens zeef ik het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel. Hierna roer ik het geheel nog even door. De mozzarella en de kipfilet snijd ik in kleine stukjes. Dit roer ik als laatste door het mengsel heen.

Met een bakspray vet ik de muffinvorm in. Dit vind ik toch wat prettiger dan het werken met boter of olie omdat ik hiermee gemakkelijker de hele vorm kan invetten. Vervolgens zet ik de muffinvorm op een rooster in het midden van de oven. Deze heb ik op 200 graden voorverwarmd. Na 20/25 minuten zijn de muffins gaar. Dit kan overigens per oven verschillen, dus zorg er voor dat je de gezonde hartige muffins tussendoor wel goed in de gaten houdt. Even met een satéprikker in de muffins prikken  en als ze er droog uitkomen zijn ze gaar.

Je kunt de muffins zowel warm als koud eten. Een heerlijke snack tussendoor, of een lekkere aanvulling op je Italiaanse borrelplank of brunch. Geniet ervan!

Ben je op zoek naar nog meer aanvulling voor je borrelplank? Wat denk je van deze gezonde en slanke dips met Hüttenkäse? Gemakkelijk en snel te maken, en oh zo lekker…

Wil je deze gezonde hartige muffins Italian style graag zelf een keer maken en wil je het recept bewaren op Pinterest? Je kunt daar deze foto voor gebruiken.

 

Deel deze post via

Leave a Comment