banner gezonde havermout ontbijttaart aardbei afvallen

Gezonde ontbijttaartjes met havermout en aardbeien

Met deze warmte vind ik het wel lekker om de dag te beginnen met een lekker fris ontbijtje. Aangezien de aardbeien nu volop te verkrijgen zijn, ligt het voor de hand om deze te gebruiken. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de swiepswoepswap via Instagram. Een actie waarbij je een recept van een collega foodblogger zelf gaat maken. Leuk om eens een kijkje te nemen op het profiel van iemand anders! Ik zocht van het profiel van @chefs_notebook een lekker recept uit: gezonde ontbijttaartjes met havermout en aardbeien. Een ideaal recept, want ‘s avonds als het wat koeler is maak ik de bodem klaar zodat ik ‘s ochtends alleen nog maar de taartjes hoef af te maken. Een lekker fris ontbijtje, wat door de havermout voldoende vult om in ieder geval tot aan de lunch door te kunnen.

gezonde havermout ontbijttaart aardbei

Voorbereiden

Zoals ik al zei, is dit een prima recept wat de avond van tevoren al voorbereid kan worden. Zo hoef ik niet in de ochtendspits nog aan de slag om alles te gaan bakken. Ik ga 8 taartjes maken, zodat iedereen met twee taartjes kan ontbijten. Hiervoor pak ik 160 gram havervlokken, 16 dadels, 2 eetlepels kokosolie en 4 eetlepels honing. De aardbeien Skyr en de aardbeien gebruik ik om de taartjes mee te vullen.

gezonde havermout ontbijttaart aardbei mix

Tot de bodem!

De bodem maak ik door eerst de havermout tot meel fijn te malen. Als ik dit gedaan heb doe ik de havermout weer even terug in een schaal zodat ik de dadels fijn kan gaan maken. Als je trouwens gewoon havermeel in de kast hebt staan hoef je uiteraard geen havermout fijn te malen ;-).  Ik zet de staafmixer even op de dadels zodat ze goed fijn zijn. Vervolgens schep ik er met een lepel de havermeel door. Hierna voeg ik de honing en de kokosolie toe aan het mengsel. Als het een lekker plakkerig geheel is vet ik een muffintray in. Dit kan met boter of met kokosolie. Met een lepel vul ik de holtes van de muffintray. Ik maak 8 taartjes, en vul dus 8 holtes. Met de bolle achterkant van een ijslepel maak ik een holling in de vulling. Hierdoor kan ik straks, als ik de taartjes ga vullen, de Skyr er gemakkelijk in doen.

De muffintray gaat een kwartiertje in de oven. Deze heb ik op 200 graden voorverwarmd. Als de taartjes gaar zijn haal ik ze uit de vorm en laat ze even afkoelen. Het is belangrijk dat de taartjes volledig zijn afgekoeld voor ik ze ga vullen: ze worden wat steviger en krokanter naarmate ze wat kouder zijn.

Vullen!

‘s Ochtends vul ik de vormpjes met twee eetlepels aardbeien Skyr en een paar gesneden aardbeien. Je kunt hier overigens ook ander fruit voor gebruiken, ik vind aardbeien heerlijk zo in de zomer. Eventueel kun je het geheel nog aftoppen met wat munt om het nog frisser te maken. Met een lekker kopje koffie erbij heb ik zo een perfect ontbijtje voor op een warme, zomerse dag! Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond, dus een regelrechte topper!

gezonde havermout ontbijttaart aardbei afvallen

Deel deze post via

Leave a Comment