gemakkelijk gezond aardappel slowcooker

Gezond en makkelijk koken met de slowcooker

Sinds kort staat er hier in huis een heuse slowcooker te prijken op het aanrecht. Een mooi koperen exemplaar glimt ons tegemoet. Maar ja, wat kun je nu klaarmaken in de slowcooker? Dat je gemakkelijk gezonde gerechten kunt bereiden in de slowcooker heb ik wel ooit gehoord: maar hoe dan? Na wat speurwerk heb ik een aantal lekkere recepten gevonden waarmee onze slowcooker niet alleen nog maar mooi is om naar te kijken, maar ook functioneel! Wat en gemak, en wat is het lekker zeg! Met weinig moeite maak ik nu een heerlijke pulled chicken die al uit elkaar valt als je er alleen nog maar naar kijkt. Ideaal!

gemakkelijk koken gezond slowcooker

Mexicaanse pulled chicken

Kip is een van de magerste vleessoorten en bevat veel eiwitten. Ideaal als je een beetje op de lijn wil letten dus. Pulled chicken is een heerlijke manier om kip te bereiden: het kost alleen zo ongelooflijk veel tijd! Met de slowcooker is het gemakkelijk om een heerlijke pulled chicken te bereiden. Deze Mexicaanse variant, van aardappelgroentevlees.nl, is een aanrader. Met weinig tijd (nou ja, wel veel geduld natuurlijk) zet jij een heerlijke wrap gevuld met pulled chicken op tafel!

Heerlijke Indonesische rendang

Rendang, of rndang zoals het eigenlijk uitgesproken wordt, is een van mijn favorieten uit de Indonesische keuken. Een heerlijk kruidig vleesrecept wat perfect past binnen een rijsttafel of gewoon lekker smaakt bij een bordje rijst. Of op een broodje. Of over een frietje…haha. Je leest het al: ik ben fan! Ook rendang is gemakkelijk in de slowcooker te maken. Hoe? Dat lees je hier.

Spaanse maaltijdsoep

In het weekend vind ik het heerlijk om een lekker soepje te eten in de avond. Vaak hebben we overdag al wat gesnackt waardoor we geen compleet diner meer hoeven te eten in de avond. Een soepje biedt dan echt uitkomst. Eventueel met wat brood erbij voor als iemand onverhoopt toch echt nog honger heeft…haha. Deze Spaanse maaltijdsoep lijkt me wel wat! Die ga ik binnenkort maar eens maken in mijn nieuwste aanwinst.

spareribs gemakkelijk gezond slowcooker

Pikante spareribs gemakkelijk uit de slowcooker

Voor spareribs kun je me echt wakker maken. Nou ja, bijna dan, want ook mijn slaap vind ik erg belangrijk…haha. Pikante spareribs vind ik helemaal the bomb. Vriendlief maakt ze geregeld van de barbecue. Het lijkt me ook heerlijk om ze een keer zelf te kunnen bereiden. En ook hier: slowcooker tot the rescue! Met dit recept maak je heerlijke pikante spareribs uit de slowcooker: ze vallen spontaan van het bot af!

Uiensoep uit de slowcooker

Een van mijn favoriete soepen is toch wel een lekkere uiensoep! Heerlijk met een gegratineerd stokbroodje erop…genieten hoor! Ook een gouwe ouwe als de uiensoep is prima te maken in de slowcooker. Hoe fijn is dat!? Zo tover je nog makkelijker een heerlijke soep op tafel. Het recept is de moeite waard hoor!

gemakkelijk gezond aardappel slowcooker

Aardappeltjes gemakkelijk bereiden in de slowcooker

Een lekker aardappeltje is natuurlijk nooit weg. Deze zijn ook gemakkelijk te bereiden in de slowcooker. Low and slow wel te verstaan…zo worden ze toch het lekkerste! Bovendien hoef je er zelf vrij weinig aan te doen omdat de slowcooker al het werk doet. Een paar lekkere recepten voor boerenaardappeltjes kun je hier vinden. Een heerlijk bijgerecht!

Wil je dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding:

slowcooker - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment