oefenen met wijzer voor de basisschool

Extra oefenen voor school met Wijzer over de basisschool

Met twee schoolgaande meiden hier in huis vind ik het ook belangrijk om thuis geregeld te oefenen met het schoolwerk voor de basisschool. Misschien komt het doordat ik zelf docent ben, en hebben de meiden wat dat betreft een beetje pech met een stiefmoeder als ik, haha.

Met alle toetsen op school die de meiden toch wel spannend vinden is een beetje extra voorbereiding echter wel prettig. De oudste moet volgend jaar de IEP-toets maken, en dat brengt stiekem wel de nodige stress en spanning met zich mee. Gelukkig hebben we een assortiment boeken van Wijzer over de Basisschool gekregen om thuis mee te oefenen. Onlangs ontvingen we het Cito E7-IEP Groep 7 pakket (2e helft schooljaar) en het Cito E5 – IEP groep 5 pakket (2e helft schooljaar).

Beide pakketten bestaan uit een rekenboek en een boek om te oefenen met (werkwoord)spelling.

oefenen voor de basisschool - spelling

Oefenen met spelling

De inleiding van het boek legt niet alleen de regels van de spelling uit, maar moedigt ook aan om deze te oefenen voor een betere beheersing. De regels worden stap voor stap uitgelegd, gevolgd door oefeningen om ze toe te passen. In de inhoudsopgave zie je snel welke regels en oefeningen behandeld worden. Het begint allemaal bij de basis, zoals het begrijpen van een werkwoord en de persoonsvorm. Hoewel dit misschien simpel lijkt, is het belangrijk om hiermee te beginnen. Het oefenen met de meiden zorgt ook gelijk voor een korte opfriscursus van mijn eigen werkwoordspelling, haha. De nadruk ligt op het begrijpen van de persoonsvorm in zowel de tegenwoordige als verleden tijd, maar ook op complexere onderwerpen zoals zinnen met meerdere persoonsvormen en samengestelde werkwoorden. Het voltooid deelwoord blijkt soms lastig, maar er zijn voldoende oefeningen om het onder de knie te krijgen. Aan het einde van het boek wordt alles nogmaals herhaald, waardoor je de geleerde kennis direct kunt toepassen. Alle antwoorden zijn aan het einde van het boek te vinden, zodat je de oefeningen samen kunt nakijken.

oefenen voor de basisschool - rekenen

Oefenen met rekenen van de basisschool

Rekenen kan behoorlijk uitdagend zijn, maar met dit boek heb je talloze oefeningen om je vaardigheden extra te versterken.

Dit boek begint bij de essentie, zoals het splitsen van getallen, optellen en aftrekken. Wat ik bijzonder waardeer, is de focus op hoofdrekenen, een vaardigheid die tegenwoordig van groot belang is, evenals het memoriseren van de tafels. Het terugkerende thema van verhaaltjessommen is ook erg nuttig, aangezien die vaak voor de nodige hoofdbrekens zorgen.

Gelukkig biedt dit boek een schat aan duidelijke en overzichtelijke oefeningen, speciaal ontworpen voor kinderen (en stiefmoeders) die extra ondersteuning nodig hebben.

Bovendien bevat het boek een handige link naar een online bron, genaamd Aandacht voor rekenen, waar je extra kunt oefenen. Natuurlijk komen ook onderwerpen zoals meten, gewichten, inhoud en geld aan bod. En niet te vergeten, er zijn oefeningen om het klokkijken te verbeteren!

Aan het einde van het boek ga je nog eens aan de slag met alles wat je hebt geleerd, waardoor je vol vertrouwen de rekenwereld tegemoet treedt. Dit boek is werkelijk een geschenk voor ieder kind dat wat extra hulp kan gebruiken bij het rekenen!

Fijn om thuis te oefenen!

Hoewel ik aanvankelijk niet wist wat ik kon verwachten, vind ik het zeker een aanrader om op de dagen dat de meiden bij ons zijn een paar minuten samen te oefenen.

De meiden hier vinden het steeds leuker om te oefenen voor school, het wordt haast een spelletje! Een heuse win-win situatie dus…

De oefenboeken zijn heel waardevol. Je kunt daarnaast ook een kijkje nemen op de website van Wijzer over de Basisschool, waar je gratis oefenbladen kunt vinden om mee aan de slag te gaan. Zo zijn de dames hier in ieder geval goed voorbereid op het volgende schooljaar! Met de code Myrthe10 krijg je bovendien 10% korting op de oefenboeken!

Wil je de vakantie op een leuke manier oefenen met lezen? Dan is de gratis te downloaden leesbingo wellicht iets voor jou!

Oefenen met wijzer voor de basisschool- pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment