lezen leuk met zomervakantie leesbingo gratis download banner

Zomervakantie leesbingo: gratis printable

In de zomervakantie gaan de kinderen zes weken lang niet naar school toe. Hartstikke leuk natuurlijk, zij kunnen uitrusten van het drukke schooljaar en jullie kunnen allemaal leuke dingen gaan doen! Het zou echter wel zonde zijn als ze dan ineens ook zes weken lang niets meer aan school doen, waardoor ze op hun eerste schooldag toch een kleine achterstand hebben opgelopen ten opzichte van de laatste schooldag van het vorige schooljaar. Maar ja, wie gaat er nu aan school werken in de vakantie? Ik bedoel: jij neemt je werk ook niet mee naar huis toe toch? Als je er een spelletje van maakt, wordt het vaak al leuker om iets voor school te doen.

Zomervakantie leesbingo

Voor deze zomervakantie heb ik een heuse leesbingo bedacht. Gekke manieren waarop je kunt lezen (op zijn kop, in een zelfgemaakte tent bijvoorbeeld) waardoor het een stuk leuker wordt om dat boek erbij te pakken. De kinderen spreken van tevoren af hoe vaak per week ze gaan lezen, en hoe lang. Steeds als ze op een bepaalde manier gelezen hebben kan er een vakje afgestreept worden. Als alle vakjes vol zijn, is het BINGO!

Met de Zomervakantie leesbingo kun je bovendien ook een beloning afspreken, voor als alle vakjes afgestreept zijn. Dit kan variëren van een klein cadeautje, tot een ijsje of iets leuks doen samen. Je kunt het zo groot of zo klein maken als je zelf wilt!

Lijkt het jou ook leuk om de kinderen lekker te laten lezen met behulp van de leesbingo? Je kunt hem gratis downloaden, zodat je hem thuis alleen nog maar hoeft te printen. Dan kun je gelijk aan de slag! Ik ben benieuwd of de kinderen het lezen nu een stuk leuker zullen vinden dan anders, en of ze ook daadwerkelijk makkelijker een boek erbij pakken. Wat was vroeger jouw favoriete leesboek?

Wil je de bingo bewaren voor een volgende vakantie? Met onderstaande afbeelding kun je hem gemakkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest.

lezen leuk met zomervakantie leesbingo gratis download pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment