Schijt aan je leeftijd taart

Schijt aan je leeftijd taart

31 juli 2019 0 Door foodfrobelfun

Soms bereikt iemand een leeftijd waar hij of zij niet zo blij mee is. Zo ook mijn tante. Ze wordt 60 dit jaar en vindt dit helemaal niks! Tijd om een Schijt aan je leeftijd taart te maken om te laten zien dat het helemaal niet zo erg is om een jaartje ouder te worden. Een grapje op zijn tijd moet kunnen toch? Vind ik ook!

schijt aan je leeftijd taart - benodigdheden

Wat gebruik ik voor de taart?

Aangezien schijt letterlijk genomen natuurlijk gewoon poep is gebruik ik als basis voor deze taart wc-rollen. Het wordt een soort luiertaart, maar dan met wc-rollen in plaats van luiers dus… Naast de wc-rollen, ik koop een pak van 18 stuks, koop ik een lint waar 60 op staat, een fles advocaat, een rol pepermunt, poep-sleutelhangers, kleefpasta voor het kunstgebit, een regenkapje, een notitieboekje (ouder dus vergeetachtiger), een ijsblokjesvorm in de vorm van een kunstgebit, anti-rimpelcrème en een ballon met het getal 60 erop. Daarnaast haal ik bij de Jumbo, waar ze verse pizza’s maken, een kartonnen plaat voor onder de pizza. Dit wordt de basis voor de taart.

schijt aan je leeftijd taart - basis wc-rollen

De taart bouwen

De taart die ik maak bestaat uit 4 lagen. De onderste laag zet ik op de kartonnen pizzabodem (de onderkant is van karton maar dat heeft niemand in de gaten….pizzaaaaaa). Ik zet 1 rol in het midden en zet hier 6 rollen omheen. Ik maak hier een kleinere laag bovenop. Deze lagen maak ik aan elkaar vast door er een satéprikker doorheen te steken. Er komt een kleinere laag bovenop en ik eindig met 1 wc-rol als toplaag. Iedere laag verbind ik met de vorige laag door er een satéprikker doorheen te steken.

schijt aan je leeftijd taart - basistaart

Taart decoreren

Als alle lagen stevig op elkaar staan zet ik de fles advocaat er vast tussen. Vervolgens draai ik er het lint met de leeftijd omheen. Dit ziet er ten eerste een stuk feestelijker uit dan zonder lint. Daarnaast dient het ook als een soort houder voor de 60+-goodies die in de taart komen. Ik steek alle kleine cadeautjes tussen het lint en de taart of in de wc-rollen. De ballon komt bovenop te staan. Op de plekken die nog open zijn steek ik wat prikkers met de leeftijd in de wc-rollen en ik steek er wat poepie-onderzetters tussen.

Van een kartonnen bordje knip ik vier kleine bordjes. Hier schrijf ik schijt – aan – je – leeftijd op. Met de pasta waarmee je ook posters aan de muur kunt plakken plak ik een prikker aan de achterkant van de bordjes. Op elke laag steek ik een bordje in een wc-rol. Van boven naar beneden kun je nu schijt aan je leeftijd lezen.

Even inpakken in wat folie en het ziet er super feestelijk uit! Mijn tante kan er hartelijk om lachen! Hoe leuk is het om zelf zo’n taart te maken? En zoals je gezien hebt: het is echt super gemakkelijk om deze schijt aan je leeftijd taart te maken. Het kan uiteraard voor elke leeftijd: als de ontvanger ook maar een beetje op ziet tegen zijn leeftijd zal dit ongetwijfeld een grote lach op zijn of haar gezicht toveren! Veel plezier met maken en met geven.

schijt aan je leeftijd taart - eindresultaat

Deel deze post via