taart nieuwjaar

Taart voor Nieuwjaar

Bij een verjaardag hoort taart! En aangezien we over een paar dagen massaal de verjaardag van een nieuw jaar vieren (zo mag ik dat best noemen toch?) hoort daar ook een lekker taartje bij. Maar ja, om nu lang in de keuken te staan na die kerstdagen zie ik niet echt zitten. Er staat dan ook een gemakkelijke taart op het menu voor de jaarwisseling dit jaar. Omdat je deze taart zo snel gemaakt hebt kun je ook nog even de keuken in duiken om een paar snelle hapjes te maken. In deze blog geef ik je daar wat tips voor. Je kunt de taart natuurlijk ook op 1 januari meenemen naar een nieuwjaarsborrel!

taart nieuwjaar - ingredienten

Ingrediënten

Voor het maken van deze taart gebruik ik een kant en klare mix van Dr. Oetker. Ik gebruik de naturel variant, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de citroentaart te gaan maken. Als de taart zelf een kleurtje heeft geeft dit een minder leuk effect, dus ik zou het wel bij een van deze twee taarten houden. Niet op de foto, maar wel gebruikt, is 60 gram boter. Dit kan margarine of roomboter zijn. Daarnaast gebruik ik 500 gram magere kwark, 250 gram slagroom en wat levensmiddelenkleurstof. Deze laatste haal ik bij de toko, veel grote supermarkten hebben ze echter tegenwoordig ook.

taart nieuwjaar - bodem

Bakkers klaar? 

Als eerste smelt ik de boter in een pannetje. Als deze helemaal gesmolten is voeg ik de mix voor de bodem hieraan toe. Even roeren en dan kan hij op de bodem van een met bakpapier bekleedde springvorm gestort worden. Met de bolle kant van een lepel druk ik de bodem goed aan. Vervolgens zet ik de springvorm even in de koelkast.

Ik ga beginnen aan de mix voor de basis van de taart. Hiervoor meng ik water, kwark en slagroom even goed door elkaar. Hierna voeg ik de mix voor de taart toe. Met de mixer op de hoogste stand mix ik het geheel goed door tot het luchtig is. Dit stort ik vervolgens in de taartvorm, bovenop de bodem.

taart nieuwjaar - decoratie

Versieren maar!

Dan volgt het leukste gedeelte van het maken van deze taart: het versieren. Ik trek als ik werk met kleurstof altijd een paar latex handschoenen aan: anders kan ik de komende dagen alle vrolijke kleurtjes nog van mijn handen af staan schrobben, haha. Ik druppel een beetje kleurstof op de taart en maak hier met behulp van een cocktailprikker bogen in tot er een soort vuurwerk ontstaat. Dit doe ik met verschillende kleuren zodat je een waar vuurwerkspektakel krijgt. Hierna zet ik de taart in de koelkast. Na 2,5 uur is de taart voldoende opgesteven om te kunnen snijden. Om de taart uit de springvorm te halen snijd ik met een mes eerst langs de kanten van de taart. Dat voorkomt dat er lelijke scheuren in de taart komen. Hierna haal ik de springvorm los. Smullen maar!

Een ideale taart om met de kids te eten in afwachting van de jaarwisseling. Of op 1 januari, gezellig met zijn allen bij een kop warme chocolademelk. Ook een leuk cadeautje voor de gastheer of gastvrouw waar je 31 december of 1 januari bent uitgenodigd! Geniet ervan, en een hele fijne jaarwisseling!

taart nieuwjaar - kwartkaart

Deel deze post via

Leave a Comment