cadeau housewarming zelf maken dienblad decopatch banner

Cadeau zelf maken: dienblad versieren met decopatch

Een cadeau krijgen is natuurlijk leuk, een cadeau geven vind ik nog leuker! Helemaal als het een cadeau is wat je zelf kunt maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een mooi dienblad? Dat staat altijd leuk in huis. Met een paar kaarsjes erop, of wat droogbloemen… Zo kan de ontvanger altijd aan je denken als ze het cadeau zien. Al hoef je dit gave dienblad natuurlijk niet per se cadeau te doen: je kunt het ook prima voor jezelf maken om in je eigen woonkamer neer te zetten. Voordeel is dat je het in iedere print kunt maken die jij mooi vindt, zodat het altijd in je interieur past!

Het is bovendien ook nog erg makkelijk om zelf te maken. Met maar een paar materialen kun je dit dienblad al maken! Ten eerste heb je natuurlijk een dienblad nodig. Ik gebruik een houten dienblad, omdat dit al een beetje structuur heeft en ik dit fijner vind werken. Daarnaast heb je servetten nodig met een printje wat jij mooi vindt, en een potje decopatch. Bij de Action verkopen ze dit als CreaPatch, dus even bij een andere naam kijken als je het niet kunt vinden kan geen kwaad.

Dan komt er een priegelig werkje aan: je gaat de servetjes uit elkaar halen. Een servet bestaat namelijk uit verschillende lagen. Voor dit project gebruik ik alleen de bovenste laag, met print. Vervolgens smeer ik, met behulp van een kwastje, het dienblad in met decopatch. Ik versier eerst de onderkant, en als deze droog is de bovenkant. Zo kan ik stiekem en beetje oefenen: je ziet de onderkant toch niet zo goed!

Als het dienblad goed droog is, dan is jouw cadeau ook klaar! Een mooi papiertje er omheen en je kunt er iemand blij mee maken… hoe leuk is het om een cadeau voor iemand die je lief hebt zelf te maken!? En je hoeft er niemand bij te vertellen dat het zo makkelijk is, haha.

Wil je dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor. Wil je liever iets anders knutselen? Ook daar heb ik voldoende tips voor bedacht!

cadeau zelf maken dienblad versieren decopatch pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment