kaasbar amsterdam banner

De Kaasbar in Amsterdam

Als echte kaasliefhebber ben ik al weken aan het watertanden: op diverse social media kanalen word ik al lekker gemaakt voor de opening van de Kaasbar in Amsterdam. Een bar waar kaas centraal staat. Nou, dat klinkt voor mij als muziek in de oren! Een hele goede reden dus, om eens naar Amsterdam te gaan. Want eerlijk is eerlijk: een echte foodie loopt natuurlijk gewoon haar smaakpapillen achterna, haha.

kaasbar amsterdam interieur

Cheesy

Vlak na openingstijd (15.00 uur opent de Kaasbar) komen we binnen gelopen. Direct na binnenkomst blijkt al: dit is duidelijk geen cheesy interieur! Er hangen diverse planten, waardoor het een klein botanisch tintje krijgt. Het interieur an sich doet een beetje industrieel aan. Mooie velvet stoelen, met een robuuste groene bar. De wijnvaten achter de bar vallen direct op: dit ziet er gaaf uit zeg! De echte eyecatcher in het geheel is natuurlijk de lopende band. We kunnen niet wachten om de kazen te bestellen en ze van de lopende band af te pakken. We nemen plaats aan de bar en worden direct vriendelijk welkom geheten. Het personeel is erg aardig en neemt rustig de tijd om ons het concept uit te leggen.

kaasbar - cremant bergens blonde kaas

Hier hebben ze wel kaas van gegeten

Na een korte blik op de kaart en een kleine uitleg is het concept ons wel duidelijk. Er zijn in totaal 20 verschillende kazen te bestellen. Bij iedere kaas staat een wijntip en een biersuggestie. De kazen zijn onderverdeeld in vier categorieën: Witte kazen, roodkorstkazen, harde kazen en blauwe kazen. We zijn niet zo’n held in het kiezen, dus het komt wel goed uit dat we ook samen een portie mogen bestellen. Een halve portie kaas per persoon met een half glaasje wijn erbij. Zo kunnen we nog meer verschillende kazen proeven zonder dat we de deur uit rollen straks, ideaal! We beginnen met een heerlijke zachte Bergens Blonde. Hierbij wordt een Crémant Chardonnay Brut geserveerd: een feestelijk begin van onze Kaasbar experience!

petit doruvael truffel - kaasbar

Vervolgens gaan we voor een Petit Doruvael Truffel. Aangezien truffel overal lekker in smaakt, is ook deze kaas een groot succes! De Gewürztraminer die erbij geschonken wordt haalt de smaak van de kaas helemaal op. Leuk is ook dat er bij alle kazen leuke en lekkere supplementen worden geserveerd. Wat denk je van lemoncurd bij een blokje kaas? Een geweldige combinatie, waar ik niet zo snel aan zou denken.

kaasbar lopende band

We  laten ons de kaas niet van het brood eten

Omdat het niet zo super druk is in de Kaasbar krijgen we de bordjes met kaas gewoon uitgeserveerd. Maar hé, we willen de echte Kaasbar-beleving meekrijgen! We laten de kaas ons niet van het brood eten en we vragen dus of onze kaasjes ook via de lopende band uitgeserveerd kunnen worden. En ja hoor: twee blije eieren aan de bar want onze kaasjes komen via de lopende band naar ons toe. Te leuk ook om je eigen kaas van de band af te pakken. Dit geeft echt een extra dimensie aan het kaasproeven. Hoe dichter de kaas bij ons komt, hoe meer ik begin te watertanden. Bij de kaasjes krijg je overigens ook een bordje met wat vijgenbrood en toast. De toast is echt ideaal om tussen de diverse kazen en wijntjes door even de smaakpapillen te neutraliseren. Voor een lekkere wijn-kaas-combinatie betaal je gemiddeld zo’n €12,-. De porties zijn best flink. Ik zou aanraden om de porties, zoals wij ook gedaan hebben te delen samen. Zo kun je meer proeven en de porties zijn ruim voldoende om te kunnen delen.

Je vindt de Kaasbar aan de Ferdinand Bolstraat 10 in Amsterdam. Reserveren is zeker in het weekend aan te raden en kan via de website. 

kaasbar blauwe kaas

 

Deel deze post via

Leave a Comment