Food festivals in Brabant

Heerlijk vind ik het, om samen met vriendlief een food festival te bezoeken. De sfeer die het uitstraalt, ik houd ervan! Lekker rondstruinen onder het genot van een hapje en een drankje en ondertussen luisteren naar relaxte muziek. Helemaal super als het ook nog eens mooi weer is. De komende maanden vinden er weer veel food festivals plaats. Ook in Noord-Brabant. Ik deel er een aantal met je, zodat ook jij de kans krijgt om een tof food festival te bezoeken dit jaar. Zet jij ze vast in je agenda?

Food festivals in Mei

Food festivals in Juni

Food festivals in Juli

Food festivals in Augustus

Food festivals in September

Mei

3-5 mei 2019: Eeterij op Wielen, Oosterhout.

Dit foodtruck festival stopt geregeld in Noord Brabant dit seizoen. De eerstvolgende stop in Brabant is in Oosterhout. Je houdt er bovendien een leuk souvenir aan over: de beker waaruit je de drankjes drinkt koop je bij aanschaf van je eerste drankje. Na afloop van het festival neem je hem weer mee naar huis. Er zijn verschillende edities van Eeterij op Wielen dit jaar: neem iedere keer je eigen beker mee! Dit is beter voor het milieu en voorkomt dat je steeds een nieuwe aan moet schaffen.

foodfestival eeterij op wielen

10-12 mei 2019: Eeterij op Wielen, Breda.

Geen tijd om naar Oosterhout te gaan? Het festival Eeterij op Wielen strijkt een week na de editie in Oosterhout neer in Breda. Genieten hoor!

10-12 mei 2019: Appeltje Eitje, Roosendaal

Het foodtruck festival Appeltje Eitje in Roosendaal is superleuk om met het hele gezin te bezoeken. Er is namelijk ook aan de allerkleinsten gedacht. Een kidscorner inclusief springkussen zorgt ervoor dat papa en mama rustig kunnen snacken en hun drankjes kunnen nuttigen terwijl de kids zich heerlijk vermaken.

10-12 mei 2019: Foodstock, Etten-Leur

Een druk weekend dit weekend, want ook in Etten-Leur vindt een tof food festival plaats. Foodstock is gratis toegankelijk en ook hier is aan de kids gedacht. Een heus kinderplein zorgt voor vermaak voor de kleine foodies. Een middag heerlijk genieten met het hele gezin!

24-26 mei 2019: Lepeltje Lepeltje, Eindhoven

In het Anne Frank Park in Eindhoven kun je drie dagen lang genieten van lekker eten en drinken, leuke muziek en creatieve activiteiten. Ook voor de kids is er van alles te doen! Zo worden er verhalen voorgelezen, kunnen de kinderen geschminkt worden en lekker dansen! Een leuk uitje voor het hele gezin dus. De entree is gratis, voor een beker betaal je eenmalig een munt extra waarna je de beker mee naar huis mag nemen.

24-26 mei 2019: Eeterij op Wielen, Uden

Ook in Uden strijkt het festival neer dit jaar. In het Bevrijdingspark kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes!

25-26 mei 2019: Foodstock, Tilburg

Ook in Tilburg kun je genieten van de relaxte sfeer op Foodstock. In het Reeshofpark kun je twee dagen genieten van eten, drinken, muziek en entertainment.

31 mei-2 juni 2019: Foodtruck Festival Smul, Uden

Het Smulfestival in Uden vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Neem je picknickkleed mee en geniet van lekker eten, drinken en prachtige  muziek. Door de livemuziek, de Ibizamarket en het vele kindervermaak is dit een aanrader voor het hele gezin!

foodfestival cocktail

 

31 mei-2 juni 2019: Gezellige Zaken, Den Bosch

Bij Gezellige Zaken in de Brabantse hoofdstad presenteren diverse restaurants zich aan de bezoekers. Je kunt gerechtjes bestellen die maximaal €6,- per stuk kosten. Zo kun je verschillende restaurants proberen zonder superveel geld uit te geven: een culinaire reis door Den Bosch!

31 mei-2 juni 2019: Foodstock, Eindhoven

Het weekend na Hemelvaart is populair voor de verschillende foodtruck festivals! Ook in Eindhoven strijkt het festvial Foodstock neer. Heerlijk genieten samen! Mocht je deze editie missen: in juli komen ze weer terug ;-)!

Juni

7-10 juni 2019: Bumperkluiven, Breda

Dit food festival vindt in Breda plaats. Eet jezelf een ongeluk is het motto van Bumperkluiven. Neem vooral een picknickkleed en een club gezellige mensen mee zodat je samen kunt genieten van alle het lekkers wat Bumperkluiven te bieden heeft. Lekkere biertjes, wijntjes en heerlijke hapjes zorgen voor een leuke middag. Ook hier is aan het kindervertier gedacht, whooopwhoop!

7-10 juni 2019: Hap Stap Festival, Tilburg

Het Hap Stap festival in Tilburg is een food festival waarbij diverse Tilburgse ondernemers de koppen bij elkaar hebben gestoken. Op loopafstand van het station, in de tuin van Interpolis, zal dit festival plaatsvinden. De live-muziek zorgt, samen met de vele stands waar je eten kunt halen, voor een heerlijk relaxte sfeer. Diverse restaurants serveren er een eigen fingerfood menu. Van oester tot bitterbal: voor ieder wat wils!

14-16 juni 2019: Foodstock Festival, Helmond

Veel Brabantse varianten van Foodstock dit jaar. Ook in Helmond strijkt het food festival neer! Heerlijk genieten in het Havenpark.

20-23 juni 2019: Best Lekker, Best

Van 20 tot en met 23 juni wordt de Koetshuistuin in Best weer omgetoverd tot een waar foodwalhalla. Diverse kraampjes met wat lekkers te eten en te drinken zorgen samen met live-muziek voor een heerlijke sfeer. Lekker genieten in mijn hometown, ik houd ervan!

 

festival trek foodtruck festival

29 juni-1 juli 2019: Festival TREK, Eindhoven

Dit is echt met stip mijn favoriete foodtruck festival. De BurgeRmeester van TREK heet iedereen van harte welkom. Dit festival ademt een geweldige sfeer uit. Iedere editie staat er een andere oud-Hollandse kermisattractie te wachten om de kinderen te vermaken, is er een prachtig theater, kun je uiteraard heerlijk eten en drinken en er kan zelfs getrouwd worden! Bij de Karpendonkse plas in Eindhoven kun je Brabants genieten van TREK! Zie ik je daar?

Juli

4-7 juli 2019: Festival TREK, Den Bosch

Mocht je de editie in Eindhoven gemist hebben: je krijgt nog een kans! Ook in Den Bosch zal het foodtruck festival neerstrijken. Deze editie is goed bereikbaar. Je vindt het festival aan het Paleiskwartier, ten noorden van het Centraal Station.

12-14 juli 2019: Foodstock Festival, Oosterhout

In juli kun je in Oosterhout, op het Slotjesveld, naar Foodstock Festival toe gaan. Heerlijk genieten!

19-21 juli 2019: Eeterij op Wielen, Oosterhout

Nog een editie van Eeterij op Wielen in Brabant en nog een food festival in Oosterhout. Ook dit festival zal op het Slotjesveld plaatsvinden.

19-21 juli 2019: Foodstock Festival, Eindhoven

Op het TU-terrein in Eindhoven kun je van 19-21 juli genieten van heerlijke drankjes en lekker eten tijdens het Foodstock Festival.

26-28 juli 2019: Foodstock Festival, Den Bosch

Een week na de editie in Eindhoven doet Foodstock ook Den Bosch aan. Ben jij erbij?

Augustus

30 augustus-1 september 2019: Foodstock Festival, Oisterwijk

In augustus zal er maar één food festival in Brabant plaatsvinden. Dit is tevens de laatste kans om Foodstock Festival aan te doen. Ga jij naar de editie in Oisterwijk toe?

September

6-8 september 2019: Eeterij op Wielen, Uden

In de nazomer genieten van lekker eten en drinken? het kan, want er vinden nog een paar food festivals plaats. Ga eens in Uden kijken naar Eeterij op Wielen. De tweede keer dat het festival deze plaats aandoet. Ook deze editie zal plaatsvinden in het Bevrijdingspark.

13-15 september 2019: Eeterij op Wielen, Tilburg

Ook Tilburg wordt twee keer aangedaan door Eeterij op Wielen. Op het Laarveld kun je genieten van dit festival.

27-29 september 2019: Eeterij op Wielen, Breda

De laatste kans om dit festival in Brabant te bezoeken is eind september in Breda. Ga naar het Schoolakkerplein voor een laatste drankje en hapje bij de leuke foodtrucks!

 

Zie ik je dit jaar op een van deze festivals? Mis je nog een festival wat hier echt tussen hoort? Laat het me weten via een reactie of via myrthe@foodfrobelfun.nl!

Deel deze post via

Leave a Comment