donut wall diy

Donut wall: de hit op ieder feest! DIY

Hoewel ik het heerlijk vind om uren in de keuken te staan om een mooie taart te maken voor de verjaardagen van de meiden kan ik er op de een of andere manier voor mezelf nooit de energie voor opbrengen. Ik vind het echter wel leuk om iets zoets te serveren, en dan het liefste op een leuke en originele manier. Dit jaar werd ik 32, 2×16, het thema van mijn feest was dan ook Sweet 16 (x2). Dan moet er natuurlijk wel iets zoets op tafel komen! Een gegarandeerd succes op ieder feest is de donut wall. Een ‘muur’ met donuts waar iedereen zijn eigen donut vanaf kan pakken. Geen bordjes en vorkjes nodig dus dat scheelt ook weer afwas. Ik heb voor je een heel gemakkelijke, low-budget manier gevonden om zo’n gave donut wall te maken.

DIY Donutwall pegboard action

Donut Wall: voorbereiden

Ken je dat? Je gaat even naar de Action, je hebt maar een paar dingen nodig en je komt uiteindelijk met een tas vol spullen thuis. Oeps! Ik heb er geregeld last van in ieder geval, haha. Er liggen ook zoveel leuke spullen! Bij de Action hebben ze nu een pegboard (gaatjesbord) in het assortiment zitten. Dit bord is tevens een krijtbord. Er zit een haakje aan vast waardoor je hem gemakkelijk aan de muur kunt hangen. Daarnaast zitten er nog een aantal haakjes bij waarmee je wat leuke spulletjes aan het bord kunt hangen. Die haakjes gebruik ik niet. Naast het pegboard (deze kost €2,88) koop ik een setje deuvels (€1,50) bij de bouwmarkt. Om de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten!

DIY Donutwall pegboard action aftekenen

Passen en meten

Meten is weten hoor ik altijd. Daar zal ik dan maar mee beginnen! Ik ga dit bord gebruiken voor het ophangen van mini-donuts. Een mini-donut is ongeveer 5 cm in doorsnede. Ik zorg er dus voor dat ik voldoende ruimte heb om de donuts op te hangen. Vanuit het midden meet ik steeds iets meer dan 5 cm naar het volgende gaatje. Omdat de ondergrond gemaakt is van een krijtbord geef ik met kruisjes van krijt aan waar ik de deuvel straks in ga slaan. Het is even passen en meten, het scheelt wel een hoop tijd voor straks: het zou zonde zijn als het straks niet klopt en alles weer opnieuw moet!

DIY Donutwall pegboard action deuvels inslaan

Alle frustratie eruit!

Als alles netjes afgetekend is kan er grof geweld worden gebruikt. Met een hamer sla ik de deuvels in de afgetekende gaten van het pegboard. Hierbij is het wel belangrijk om een blok hout onder het pegboard te leggen. Het zou immers zonde zijn als je zo door het bord heen slaat!

donutwall diy easy action pegboard muffinvorm

Als alle deuvels erin zitten (ik gebruik er 14) pak ik 14 papieren muffinvormpjes. In het midden van iedere vorm snijd ik een kruisje uit. Hierdoor kan ik ze gemakkelijk over de deuvels heen schuiven en vallen ze er ook niet snel vanaf. En voilà! Klaar is je toffe donut wall. Het enige wat nu nog mist zijn de donuts. Als deze hangen is het helemaal een feestje…donut you want one…!?!?

donutwall diy easy action pegboard resultaat

 

Deel deze post via

Leave a Comment