coronaproof vakantie vieren tips

Coronaproof vakantie vieren: lekker weg in de buurt!

Hoewel er steeds meer landen openen deze zomer zijn er toch veel mensen die het liefste een beetje in de buurt blijven. Liever niet te ver vliegen, want stel dat het land in lockdown gaat? Daar willen we natuurlijk niet aan denken! Gezondheid boven alles, dus een vakantie in de buurt of een staycation is dan een hele goede optie. Heb je even geen idee waar je naartoe kunt gaan deze vakantie? Lees dan snel verder voor leuke tips van uitjes die met kinderen erg leuk zijn, maar ook ‘grote mensen’ zullen niets tekort komen uiteraard!

Billy Bird Hemelrijk Oervallei glijbanen

1. Billy Bird Park Hemelrijk

Een superleuk dagje uit in Noord Brabant beleef je bij Billy Bird Park Hemelrijk. Ik vind het er ideaal, want je kunt er heerlijk aan het strand liggen terwijl de kids lekker spelen. Er zijn diverse speelwerelden. In de Oervallei kan er naar goud gezocht worden en kun je spelen tussen de mammoetbotten. In Ruigrijk kan er geklommen en geklauterd worden terwijl er in Kinderland genoten kan worden van heuse kermisattracties en gigantische springkussens. De grote zwemvijver zorgt voor dagenlang plezier, en de achtbaan moet je ook zeker niet vergeten! Momenteel kun je alleen op reservering naar binnen: via de website kun je een kaartje kopen waarmee je vervolgens een hele dag heerlijk vermaak hebt voor het hele gezin!

2Be Brugge

2. Weekendje Brugge

Heb je zin om een paar dagen weg te gaan, breng dan eens een bezoekje aan onze zuiderburen. Brugge leent zich uitstekend voor een weekendje weg. De stad is niet supergroot, waardoor je te voet gemakkelijk de hele stad kunt bezichtigen. Je kunt er heerlijke biertjes proeven, een bezoek brengen aan het Frietmuseum, vanaf een boot de stad doorvaren en de lekkerste wafels eten. Lees voor wat tips mijn blog over Brugge.

openluchtmuseum scheepswerf

3. Openluchtmuseum Arnhem

Wil je graag wat cultuur snuiven en de geschiedenis van Nederland induiken? Breng dan eens een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem. Hier zie je diverse gebouwen en ambachten die we al even niet meer zien in Nederland. Dwaal door de Tilburgse huizen uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, bezoek een Moluks barak of een van de vele oude boerderijen. In de vakantie zijn er bovendien ook diverse dingen te zien en te doen, echt een aanrader!

champagne proeven

4. Ga op reis door de Champagne

Champagne, een heerlijk verfrissend drankje! Een prima aperitief, en heerlijk bij de oesters. Wat is er nu leuker dan zelf gaan kijken waar de Champagne vandaan komt? Dat doe je niet ver van Nederland, namelijk…in de Champagne! Haha. Rijd door prachtige wijngaarden en vergeet vooral niet om even uit te stappen bij een van de vele Champagneboeren die zelf deze heerlijke drank maken. Vaak kun je zelfs een kijkje nemen in de kelder waar jaargangen aan Champagne ligt te rijpen…aanradertje hoor!

prehistorisch dorp smid

5. Dagje naar het verleden: Prehistorisch Dorp Eindhoven

Wil je een dagje terug naar vroeger? Denk dan eens aan een bezoekje aan het Historisch Openlucht Museum Eindhoven. In de volksmond ook wel Prehistorisch Dorp genoemd. Er is echter veel meer te zien dan alleen de prehistorie, zo komen bijvoorbeeld ook de Middeleeuwen aan bod. De kids kunnen zelf veel dingen doen, denk aan koekjes bakken of hun eigen houten spijkers maken. Een interactief en leerzaam uitje dus!

Ga jij dit jaar op vakantie, of blijf je lekker in eigen land? Heb je nog tips voor een uitje in eigen land?

Deel deze post via

Leave a Comment