Over een weekje is het alweer Pasen. Het feest van de wederopstanding, hoewel veel mensen daar al niet eens meer bij stil staan, haha. In de meeste gezinnen is Pasen het feest waarin genoten wordt van het samen zijn, er eieren worden gezocht en er wordt gesnoept van de paasbrunch. Wil je dit jaar met Pasen een fantastisch mooi gerecht op tafel zetten, maar heb je niet zoveel zin om uren in de keuken te staan? Deze paasslof is makkelijk te maken, snel klaar en staat fantastisch op tafel als zoete showstopper. Wil jij lekker bakken voor de paasbrunch, een prachtig gerecht op tafel zetten en niet lang in de keuken staan? Dan is deze makkelijke paasslof zeker iets voor jou! In het onderstaande recept leg ik je stap voor stap uit hoe je deze heerlijke paasslof kunt maken.
Heerlijke paasslof
Equipment
- oven
- mixer met gardes
- spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Vruchtenslof
- 90 gram boter / margarine
- 150 ml slagroom
- 60 ml water
- paaseieren / eetbare paasdecoratie
Instructies
- Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Deze temperatuur geldt voor een hetelucht oven. Precieze temperaturen staan aangegeven op de verpakking.
- Haal de bakvorm uit de verpakking. Volg de instructies die op de bakvorm staan om hem in elkaar te zetten. Zet de bakvorm op de bakplaat.
- Pak een kom en doe daar de slagroom in. Klop de boter zacht met een mixer. Als de boter zacht is voeg je daar het zakje slofmix aan toe.
- Mix het geheel met de mixer met garden door elkaar. Er. ontstaat nu een kruimeldeeg. Met je handen kun je er vervolgens een samenhangend deeg van kneden. Tip: gebruik één hand, waardoor de andere schoon blijft en je hiermee de kraan kunt aanzetten ;-).
- Leg het deeg in de bakvorm. Zorg ervoor dat de hele vorm gevuld is en dat het deeg op alle plaatsen even dik is.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Na 16-18 minuten is de bodem van de slof mooi goudbruin en lekker bros. Voor een wat zachtere bodem bak je hem 16 minuten, voor een wat krokantere bodem kies je voor een baktijd van 18 minuten.
- Laat de slof een uur afkoelen. Doe dit buiten de koelkast, om te voorkomen dat je een zachte en kleffe bodem krijgt.
- Giet water en slagroom in een mixerkom. Voeg het zakje mix voor banketbakkersroom hieraan toe. Zet de mixer op de hoogste stand en klop de banketbakkersroom in 2 minuten lekker luchtig.
- Spuit de banketbakkersroom met een spuitzak (zonder spuitmond) over de bodem van de slof. Je kunt de banketbakkersroom natuurlijk ook prima over de bodem verdelen met een lepel: net wat jij prettig vind.
- Versier je paasslof met de mooiste chocolade-eitjes, dragee-eitjes, paaslollies en alles wat je maar kunt vinden wat eetbaar is en met Pasen te maken heeft. Maak de slof zo hysterisch of ingetogen als jij wil!
- Laat de slof nog zo'n 15 minuten opstijven in de koelkast voor je hem serveert bij de paasbrunch.
Zo, nu kun jij de show stelen tijdens Pasen. Doordat je maar weinig tijd kwijt bent in de keuken heb je meer tijd over om paaseitjes te gaan zoeken! Dat klinkt toch als muziek in de oren! Enneh…als ze vragen wie er gezegd heeft dat je die eitjes allemaal op moest eten: mijn naam is haas!
Ben je meer van de hartige gerechten tijdens de paasbrunch? Wil je ook hiervoor geen uren besteden in de keuken moeten het makkelijke en snelle gerechten zijn? Wat denk je van een van deze heerlijke bladerdeeghapjes. Ook deze zijn gemakkelijk en snel te maken waardoor je niet lang hoeft te bakken om een lekker gerecht bij de paasbrunch te serveren!
Wil je dit recept zelf ook graag maken? Bewaar het dan op een van jouw Pinterestborden zodat je het niet vergeet! Ook leuk om anderen te helpen dit recept te vinden. Je kunt daar bijvoorbeeld onderstaande afbeelding voor gebruiken. Door op de P van Pinterest te klikken kun je dit recept gemakkelijk opslaan op jouw inspiratiebord voor Pasen op Pinterest!