back to school - tips voor nieuwe schooljaar lunchbox met naam

Back to school: tips voor de start van het schooljaar

Wij hebben voor mijn gevoel nog maar net vakantie, in het noorden van het land gaat het nieuwe schooljaar alweer bijna beginnen! Dat betekent dat het back to school seizoen alweer volop aan de gang is! Tijd om eens te gaan kijken voor nieuwe broodtrommels en leuke ideeën om de trommels mee te vullen. Vandaag geef ik je dan ook een paar leuke tips voor de start van het schooljaar.

Back to school: klaar voor het schooljaar

In mijn kast thuis heb ik verschillende broodtrommels staan. Het meeste fan ben ik toch wel van de zogenaamde bentoboxen: de broodtrommels met verschillende vakjes. Hier kan ik zowel brood als groenten in doen zonder dat het brood er klef van wordt. Deze vakjesborden heb je in diverse prijsklassen groottes. Zo kun je bijvoorbeeld bij Bol.com deze leuke broodtrommel met vakjes kopen voor maar €12,50. Deze is ideaal voor volwassenen en wat oudere kinderen.

Voor de jongere kinderen vind ik de bentoboxen van Goedgemerkt een leuk idee. Doordat je deze zelf kunt ontwerpen en kunt personaliseren raakt jouw zoon of dochter nooit meer zijn of haar broodtrommel kwijt op school! Bovendien kun je zelf de afbeelding of het printje kiezen wat je op de voorkant wil hebben. Hierdoor creëer je jouw eigen unieke lunchbox! Voor nog geen twintig euro ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar.

bento lunchbox dinsdag

Tips voor in de lunchbox

Met een leuke uitsteker kun je van een simpele boterham een hele gave lunch maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de uitsteker in de boterham drukken. Je hebt dan in no time een bijzondere vorm gemaakt.

Kantoor en schoolKantoor en school
Als je leuke prikkers in huis hebt kun je die ook goed gebruiken voor het maken van een toffe lunchbox. Je kunt er bijvoorbeeld wat stukjes fruit mee aan elkaar rijgen. Dit ziet er leuker uit en ze liggen niet meer door de hele broodtrommel heen, haha. Bovendien kun je de prikker ook gebruiken als je een thema door wil voeren in de bentobox. In de bovenstaande lunchbox zie je bijvoorbeeld hoe ik zo een zeemeermin-thema heb doorgevoerd zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Weekoverzicht lunch week 15 - woensdag

Zorg voor variatie in de lunchbox

Een beetje variatie in de lunchbox is altijd een goed idee. Zo kun je een boterham bijvoorbeeld eens vervangen door een wrap. Deze zijn er in verschillende kleuren tegenwoordig waardoor de bentobox een nog groter feest wordt! Daarnaast kun je met wat groenten ook al meer variatie aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan snoeptomaatjes, reepjes paprika of stukjes komkommer. Dat zijn toch wel de favorieten hier hoor! Hoewel de kids rond 10.00 uur vaak al een fruitbreak hebben op school kan het natuurlijk nooit kwaad om ook wat fruit mee te geven tijdens de lunch. Klein, handzaam fruit is dan vaak het fijnste om mee te geven. Dit kunnen blauwe bessen zijn, maar ook aardbeien, druiven of bramen kunnen prima meegegeven worden. In een siliconen muffinvormpje ziet dit fruit er bovendien nog leuker uit! Een lekkere snack (zoals deze healthy pindakaasbolletjes) vullen de lunchbox prima aan. Met wat rijstwafels, stukjes kaas, bifi-worstjes of la vache qui rit maak je de lunch helemaal compleet!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de lunchbox? Download dan ook eens mijn Back2School-magazine voor nog meer leuke tips!

Gebruik onderstaande foto om de tips uit deze blog te bewaren op een van je borden op Pinterest.

Back to school - tips voor leuke lunches pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment