healthy pindakaasbolletjes

Healthy pindakaasbolletjes

Pindakaas, ik ben er dol op! Een snack met pindakaas als basis is dan ook helemaal iets voor mij. Als je er nog bij optelt dat deze snack echt supergemakkelijk te maken is heb je helemaal iets te pakken wat in mijn straatje past. Met maar 3 ingrediënten en nog geen kwartier aan bereidingstijd is dit met recht een handig hapje te noemen. Ideaal als snack voor in de lunchbox of gewoon lekker voor bij de koffie of thee.

pindakaas bolletjes handige snack - ingrediënten

Easy as 1-2-3

Voor het maken van deze lekkere balletjes gebruik ik maar 3 ingrediënten. Naast de pindakaas gebruik ik ook  nog havermout en een beetje honing. Ik gebruik 150 gram havermout (je kunt hier ook havermeel voor gebruiken, dan kun je straks een stap overslaan), 4 eetlepels pindakaas en 2/3 eetlepels honing.

Ik begin met het fijnmalen van de havermout zodat het havermeel wordt. Als ik dit niet doe worden het echt gortdroge balletjes, en dat wil ik natuurlijk niet. Als je liever een proteïnerijke snack wil maken voor na het sporten kun je de helft van de havermout vervangen door proteïnepoeder.

pindakaas bolletjes handige snack - havermeel

Als het meel fijn genoeg is doe ik de pindakaas en de honing erbij. Ik mix het geheel nog even door elkaar. Als het een grote deegbal is geworden haal ik het uit de keukenmachine en stop ik het in een schaal. Hierin kneed ik het met de hand nog heel even door.

pindakaas bolletjes handige snack - mix

Ten slotte haal ik steeds een klein beetje van het deeg af en draai hier balletjes van. Ik kan van deze mix ongeveer 20 balletjes draaien. Als het deeg op is laat ik de balletjes nog even uitharden in de koelkast.

Deze balletjes zijn echt ideaal als snack in de lunchbox of gewoon als lekker tussendoortje. Maak er met een lekker kopje thee echt een momentje voor jezelf van, heerlijk!

Deel deze post via

Leave a Comment