5 tips voor een leuke makkelijke monkeyplatter

5 Tips voor een leuke monkeyplatter

Het meegeven van leuke lunches in de broodtrommel is nu natuurlijk even geen optie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet leuk geluncht kan worden als de kids thuis les krijgen! Met behulp van een leuk bordje, leuke prikkers en uitstekers kun je met weinig moeite een leuk bordje op tafel zetten waar de kinderen enorm van zullen genieten. Een apenbordje, of monkeyplatter, zet ik in het weekend al vaker op tafel. Nu maak ik ook doordeweeks wat vaker een  monkeyplatter voor de dames. Zo krijgen ze een leuke en gevarieerde lunch. Ik geef je 5 tips voor leuke monkeyplatters, de een wat sneller klaar dan de andere. Zo kun jij ook een leuke lunch op tafel zetten!

monkeyplatter tip gemakkelijk

1. Gezonde en leuke snacks op een bordje

Het samenstellen van een monkeyplatter hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Vaak duik ik gewoon de koelkast in om te kijken wat we nog hebben liggen. Hier maak ik dan wat leuke en lekkere hapjes van. Het liefst niet al te ongezond, maar een paar overgebleven poffertjes mogen er best wel bij hoor! Een wrap doet het altijd goed als snack. Even in kleine stukjes snijden, wat leuke prikkers erin en ze kunnen op het bord. Stukjes fruit worden hier ook altijd goed weggesnoept. Groenten kun je met een ribbelmes snijden, aan een spiesje rijgen of je maakt bijvoorbeeld leuke tulpjes van een plak komkommer en een plak wortel. Als je alles net wat aantrekkelijker maakt komt het wat sneller op, haha. Weten de kids veel, dat het overgrote deel eigenlijk gewoon heel gezond is!?

monkeyplatter tip lunchen in de achtertuin

2. Lunchen in de achtertuin

Om nou met zijn allen het bos in te duiken is nu even niet zo handig… Een lunch in de achtertuin daarentegen is een prima idee! Het weer leent zich er prima voor. Heerlijk in het zonnetje buiten zitten om te lunchen, dat is het voordeel van thuiswerken en thuis naar school gaan! Je kunt dan natuurlijk nog wel een bentobox maken. Wat denk je van deze low-budget variant? Eigenlijk is het gewoon een bakje waar je de schroeven in kunt bewaren, door er snacks in te doen wordt het een heuse monkeyplatter to go! Prikkers, stickers en bentoringen maken er een waar eetfestijn van.

monkeyplatter tip knakworstbuffet

3. Knakworstbuffet

Wie houdt er nu niet van knakworsten? Helemaal als lunch is dat natuurlijk één groot feest! Te gek als je daar een soort buffet van maakt. Met een vakjesbord als basis kom je een heel eind. Vul alle vakjes met lekkere dingen voor op de broodjes knak: zuurkool, gebakken ui, komkommer, paprika, tomaat…de groenten mogen natuurlijk ook los opgesnoept worden! Wat jij en de kids lekker vinden op een broodje kun je er natuurlijk gewoon opleggen: zo is er voor ieder wat wils! Vervolgens leg je een bord klaar met broodjes en wraps waar de knakworsten in kunnen, een schaaltje met knakworsten, flessen saus erbij en deze luxe lunch is klaar!

monkeyplatter tip tropische lunch

4. Tropische lunch

Veel vakanties vallen nu, in verband met het corona-virus, in het water. Je kunt jezelf nu thuis ook prima op een tropisch eiland wanen! Maak een tropische lunch… Dit bordje is gemakkelijk gemaakt, ook al ziet het er misschien wat ingewikkeld uit… De palmboom maak ik door een halve appel met de platte kant naar beneden in het midden van het bord te leggen. Hier steek ik een cocktailprikker in waar ik een wortel op prik. Uit de bovenkant van een groene paprika snijd ik wat punten zodat het net palmbladeren lijken. Deze leg ik bovenop de wortel en voilà: de palmboom is klaar! De rest van het bord vul ik op met lekkere dingen die ik nog in huis heb: druiven, tomaatjes, wortel, tucjes, blokjes kaas, komkommer… laat de zon maar komen!

monkeyplatter tip monkeyplatter pasen

5. Paasmonkeyplatter

Het is bijna Pasen! Dan kan een paasmonkeyplatter natuurlijk niet ontbreken. Bij diverse winkels verkopen ze tegenwoordig kunststof paaseieren die je zelf kunt vullen. Denk bijvoorbeeld aan de HEMA en de Action. Deze lenen zich prima voor een apenbordje. De basis is dit keer ene lege eierdooos. Hier zet ik de halve eitjes in. In ieder eitje stop ik een lekker hapje. Een boterham in stukjes gesneden, rijstwafel, stukje wrap, stukje kaas, druiven, komkommer en natuurlijk een paar paaseitjes. Een ei mag uiteraard niet ontbreken! Deze laat ik in een eivorm afkoelen waardoor het er nog leuker uit ziet! Dit is toch een echt paasfeestje zo…

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment