intelligente lockdown thuiswerkweek 2 overzicht

Intelligente lockdown: Thuiswerkweek 2

Waar het vorige week nog even wennen was om vanuit huis les te geven, gaat het deze week al een stuk beter. Eerlijk is eerlijk: een hele dag achter de computer zitten is niets voor mij. Met name het contact met de leerlingen en collega’s begin ik toch wel heel erg te missen nu. Via Microsoft Teams kun je weliswaar contact met elkaar hebben, het is toch echt wel anders dan in real life. Maar goed, ik zal in een aantal foto’s de afgelopen week met jullie delen! Uiteraard een heleboel food foto’s…haha.

Maandag

Om kwart voor zeven gaat de wekker. Gewoon de normale tijd, want ik wil wel een beetje een ritme aanhouden natuurlijk. Ik begin met een bakje havermout.

Vervolgens maak ik een heerlijke ochtendwandeling. Even de benen strekken: ik heb het eerste uur vrij, dus er is voldoende tijd om een blokje om te gaan!

Dan is het toch echt tijd om les te geven. Met behulp van Microsoft Teams en LessonUp lukt dat prima gelukkig!

Voordeel van thuiswerken: in een tussenuur bak ik even snel een bananenbrood, hihi.

Dan even lunchen met een wrap. Lekker heur!

Na de lessen begin ik met het maken van het diner. Vandaag eten we kipburgers met zoete aardappelfrites en rauwkost.

Na het eten is het tijd om te gaan sporten. Vandaag ga ik een stukje hardlopen. Spannend, want met mijn artrose-knieën en fibromyalgie is dat best een ding. Gelukkig gaat het vandaag goed, en houd ik het 5 km vol. Prima begin!

Dinsdag

Vandaag begin ik met een lekker bakje kwark met een beetje honing. Uiteraard start ik de dag ook met een flinke kop thee. Begin jij je dag ook met thee? Tag mij in je instastories en gebruik de #theetjeindemorgen!

In de ‘eerste pauze’ neem ik een kopje koffie. Voordeel van thuiswerken: er staat geen rij bij de koffie-automaat!

Lunchen doe ik vandaag met een kopje aspergesoep een een broodje. Ik kan echt genieten van asperges, al smaken de eerste toch het lekkerste, haha.

Tussen de lessen door heb ik weer veel gewandeld vandaag. Te voet boodschappen doen, even een blokje om… zo kom ik wel aan mijn stappen!

Vanavond eten we weer zoete aardappelfrites. Daarnaast wat roerbakgroenten en een homemade gehaktbal.

Woensdag

Ik begin de dag met een yoga workout. Hierna nog even een buikspierkwartiertje. Ik wil die intelligente lockdown natuurlijk niet moddervet uitkomen, haha.

Het ontbijt van vandaag is een omelet met spinazie. Lekker wat eiwitten en extra ijzers!

In een tussenuur rijd ik even langs Buutvrij. Ze zijn gesloten en verkopen nu lunches. Aangezien vriendlief thuis werkt vandaag (vitale sector, dus veel buiten de deur aan het werk) koop ik een office @ home pakket voor hem. Support your local en een lekkere lunch voor vriendlief.

Of ik de rest van de middag in de tuin in de zon heb gewerkt…? Misschien… 😉

Donderdag

Vandaag ontbijt ik met een lekkere proteïnepannenkoek. Ook vandaag weer met een lekkere bak thee ernaast. Zo heb ik het eerste water van vandaag al binnen!

Na de lessen van vandaag ga ik even knutselen met de meiden. We maken van lege jam- en pindakaaspotjes met wat klei en strijkkralen pennenbakjes. Echt aan het recyclen dus…

Vanavond eten we courgetti met light roomkaas en gerookte kip. Een lekkere en lichte maaltijd.

Na het eten ga ik nog maar een rondje lopen. Gelukkig ook vandaag weer nergens last van!

‘s Avonds op de bank genieten we van een heerlijk biertje. Let there be light…toepasselijk in deze tijd toch?

Vrijdag

De laatste  dag van deze thuiswerkweek begin ik met een groene smoothie. In een mooi glas met een kek rietje erin is het toch net alsof ik op een tropisch eiland zit? Haha…

Via Instagram en Facebook heb ik gevraagd om de verjaardag van een meisje dat 6 wordt mee te vieren door een kaartje te sturen. Doordat er nu sprake is van de intelligente lockdown kan ze namelijk geen visite ontvangen. Ik ontving bovenstaande foto van de moeder…hartstikke bedankt voor jullie medewerking!

Tijdens de les een kopje koffie pakken? Kan gewoon nu hoor, haha. Er zitten ook voordelen aan dat thuiswerken ;-).

Als tussendoortje eet ik vandaag een gekookt eitje met wat komkommer…je moet er zelf iets van maken toch?

Vriendlief kwam thuis met deze bos bloemen…te mooi toch?

De pennenbakjes zijn droog! Ik ben wel trots op de meiden hoor, fixen ze toch maar mooi!

Ik lunch met lichtgewicht crackers met rookvlees en kipfilet. Beetje Hüttenkäse eronder…lekker heur.

Na mijn laatste les duik ik de tuin in. Even in de zon genieten met een boekje erbij!

Het diner van vandaag bestaat uit rijst met tomatensaus, spruitjes en tartaarballetjes.

Na het eten nog even een bootcamp in de achtertuin en dan zit deze thuiswerkweek er alweer op! Op naar week 3…benieuwd wat er dinsdag gezegd wordt over wanneer de scholen weer gaan beginnen, ik hoop zo snel mogelijk, ik verwacht dat het nog wel even kan duren….

Deel deze post via

Leave a Comment