Tijdens de intocht is alles uiteindelijk toch nog goed gekomen! Het paardje Oh zo snel was op tijd bij de Sint om hem door de stad te begeleiden en de eerste schoentjes zijn alweer gezet. Helaas is Malle Pietje ook al bij ons thuis langs geweest, waardoor de kids al een fopcadeautje hebben gehad, hihi. Tijdens de Sinterklaas periode geef ik graag leuke bento boxen in Sinterklaas thema mee naar school toe. Dat het maken van een Sinterklaas lunch helemaal niet moeilijk hoeft te zijn laat ik je in deze blog zien. Heel gemakkelijk maak je van een gewone lunch een heuse Sinterlunch…
Tip 1. Oh kom er eens kijken lunch
Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn lunchbox vind… Door een paar plakken komkommer doormidden te snijden en deze om en om in de Yumbox te leggen ziet het er al een stuk feestelijker uit. Een paar handjes druiven leuk ik op met een leuke prikker met een mijter erop en een paar bentoringen met een cadeautje erop. Natuurlijk gaan er ook ‘echte’ cadeautjes mee naar school toe. Dit zijn vegetarische cadeaupakketjes. Hoe je deze maakt lees je in dit blog. Alles gekregen…van die goede papa of mama…;-)…
Tip 2. Mijters leuke lunch
In een themablog over Sinterklaas mag het hoofddeksel van de Goedheiligman natuurlijk niet ontbreken. Met een uitsteker in de vorm van een mijter kan ik niet alleen boterhammen uitsteken, ik kan er ook prima mee stempelen. Door de mijter met een beetje druk op de bovenkant van de boterham te drukken komt de vorm vanzelf in de boterham te staan. Met een prikker met een mijter erop tussen de plakjes worst en een cadeautje tussen de tomaatjes is de lunchbox compleet.
Tip 3. De zak van Sinterklaas…
De basis van deze lunch zijn een aantal wraprolletjes. Met een paar bentoringen met een cadeautje zien deze er direct al heel ‘Sinterklazig’ uit. De komkommer snijd ik met behulp van een ribbelmes in plakken. Een Sinterklaasprikker maakt hier gemakkelijk een vrolijk plaatje van. Van bladerdeeg maak ik een heuse zak van Sinterklaas. Gevuld met een hartige of zoete vulling maakt niet uit: stop erin wat jouw zoon of dochter lekker vind…een heuse verrassing zo!
Tip 4. De staf gaat ook mee
Naast de zak een een cadeautje, kan de staf van Sinterklaas natuurlijk ook niet ontbreken in de lunchbox. Door reepjes bladerdeeg te bestrooien met geraspte kaas en deze aan één kant een beetje op te rollen worden dit na het bakken echte Sinterklaas stafjes. De bentobox vul ik verder met wat wraps, komkommer en een beetje fruit. Sinterklaasje kom maar binnen met je staf ;-).
Tip 5. Chocoladeletter lunch
Als ik denk aan Sinterklaas snoep denk ik ook aan chocoladeletters. Doordat de jongste het liefste hazelnootpasta op haar brood heeft is het natuurlijk gemakkelijk om haar een chocoladeletter mee te geven, haha. Geen echte natuurlijk! Met een uitsteker in de vorm van de letter S haal ik uit een snee brood een letter. Deze leg ik op een met hazelnootpasta besmeerde boterham. En voila: daar zie je de chocoladeletter al staan! Een paar prikkers maken deze lunchbox compleet.
Tip 6. Malle Pietjes lunch
Malle Pietje haalt continue grapjes uit met iedereen. De kids hebben hier al een fopcadeau in de schoen gekregen, hihi. Deze Malle Pietje heeft natuurlijk zelf ook een lunch nodig, anders is het zo uit met de grappen en grollen. Deze lunch bestaat uit een zak van bladerdeeg. Met een vulling van ham en kaas is het een prima vervanger voor een boterham, voor een keertje. Op de boterhammen leg ik een stoomboot die ik uit een plak kruidkoek gestoken heb. Want ja, hoewel ze met de stoomtrein gekomen zijn mist Malle Pietje de boot stiekem wel een beetje. En voor de vitaminen? Een paar plakken komkommer zorgen voor een gezondere trommel, door de ribbels zal ook Malle Pietje hier wel iets grappigs in zien.
Tip 7. Een roe in de lunchbox!
Er is vandaag een heus pietje de lunchbox in gesprongen! Lekker vrolijk toch? Een halve krentenbol erbij zorgt voor een extra lekkere lunch! De cheesedippers leuk ik op door er met pen een letter op te schrijven. Het is toch net een chocoladeletter zo? Hoewel de meeste pieten tegenwoordig zonder roe op pad gaan, kan een gezonde roe voor in de lunchbox nog prima, vind ik. Met een wrapbinder zorg ik ervoor dat de reepjes paprika bij elkaar blijven.
Tip 8. Pietenlunch
Hihi, vandaag gaat er weer een pietje mee naar school toe! Van een broodje maak ik het gezicht van deze piet. Met een oogjesprikker en een bentoring met een mond erop zorg ik ervoor dat het net een pietengezichtje is. Een krentenbol met een prikker doen vandaag dienst als pietenbaret. Lekker vrolijk zo toch? Uit een plak kruidkoek steek ik een chocoladeletter S, dat wordt smullen! Aan de Sint en Pietprikkers rijg ik een paar tomaten zodat er ook wat vitaminen binnen komen vandaag.
Tip 9. Gezonde en gemakkelijke lunch
Dat het maken van een lunch niet altijd veel tijd hoeft te kosten zie je wel aan deze lunch. Met heel weinig moeite is er toch een leuke Sinterklaas lunch van te maken. Door een cadeautje in een broodje te steken ziet deze er al een stuk vrolijker uit. Met een watervaste stift is er van een mandarijn gemakkelijk een pietenmandarijn te maken door er een pietenbaret op te tekenen. Met een prikker worden de komkommers omgetoverd tot vrolijke sinterkommers. Lekker hoor!
Tip 10. Dag Sinterklaasje
Naast Piet, kan de Sint natuurlijk ook niet ontbreken in de lunchbox. Met een leuke Sinterklaas uitsteker haal ik een Sintje uit een boterham. Ziet er superleuk uit toch? Ook deze Sint heeft een roe meegenomen. Het moet tenslotte wel een beetje gezond blijven. De letter op de cheesedippers werd zo goed ontvangen dat ik dat vaker doe, prima idee zo toch? Met een krentenbolletje er bij is deze lunch compleet, eet smakelijk!
Ben jij al helemaal klaar voor pakjesavond? Hier staat de zak al eventjes gevuld op zolder klaar…nog maar even tot 5 december. Tot die tijd kunnen we nog even toffe Sint en Piet lunches mee naar school toe geven! Heerlijk…